JP ,,VOJVODINAŠUME“ NA 54. MEĐUNARODNOM SAJMU LOVA RIBOLOVA I EKOLOGIJE

2022-10-18T09:25:59+00:00септембар 28th, 2022|

Protekle 54 godine potvrđuju spremnost i intelektualnu sposobnost nauke i privrede da jednu ovakvu manifestaciju osveže i učine aktuelnom, jer je to i jedini put, da ovakva manifestacija bude privlačna i respektabilna toliko dugo, istakao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor otvarajući ovu manifestaciju na Novosadskom sajmu.

Možemo biti ponosni na saradnju nauke i gazdovanja, nauke i javnog sektora. To potvrđuju i dve decenije od osnivanja Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koje u oblasti ekologije i oblasti gazdovanja vodama i šumama, divljači i ribama ima posebnu društvenu ulogu i značaj i u narednom periodu biće značajan stub razvoja ove vrste privrede, odnosno ovog načina razmišljanja, podsetio je predsednik Skupštine. Sajam je u suštini okrenut obrazovanju i negovanju onog što se kroz obrazovanje ponese. To je odgovornost prema sebi, prema prirodi koju smo nasledili i koju treba da sačuvamo i predamo, odgovornost da se brinemo za svoje okruženje i siguran sam da je to osnovna poruka ovog Sajma – naglasio je Ištvan Pastor u poseti i našem štandu.

Tokom trajanja Sajma ,,LORIST 2022″ od 28. do 02.10.2022.god., na štandu JP „Vojvodinašume“ površine 307 m² u hali Master, predstaviće delatnost lovstva i lovišta posebne namene JP “Vojvodinašume“. Na štandu je prikazano 80 trofeja  jelena iz ovogodišnje “RIKE 2022″. Publici i stručnoj javnosti će biti predstavljena i dva specifična eko-tipa jelena, jelen ”Posavac” iz  Sremskih lovišta ”Bosutske šume” i “Kućine” i trofeji Banatskog jelena ”Peščarca” iz lovišta “Deliblatska peščara”. Tokom trajanja Sajma na centralnom štandu JP ”Vojvodinašume” biće predstavljena i zaštićena prirodna dobra “Obedska bara” i “Gornje Podunavlje” istakao je Direktor JP ,,Vojvodinašume“ Roland Kókai.

Na izlagačkom paviljonu trofeja ”Lovne faune Srbije” koju organizuje Novosadski sajam u hali Master na kome je izloženo više od 600 trofeja krupne divljači, predatora i krupnih zveri i više od 50 dermopreparata krupne i sitne divljači, JP “Vojvodinašume“ učestvuje sa impozantnom izložbenom postavkom “111  jelenskih trofeja“.

U subotu 01.10.2022.g. u večernjim časovima, sa  početkom u 20.00 h na strelištu “Kaćka šuma“ održaće se tradicionalni 10. streljački kup u zajedničkoj organizaciji Novosadskog sajma i JP “Vojvodinašume“,  u disciplini american trap. Očekuje se veliki broj učesnika u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a za najbolje strelce su obezbeđene vredne nagrade od strane organizatora takmičenja Novosadskog sajma i JP ”Vojvodinašume”. podsetio je Izvršni direktor za lovstvo i ribarstvo JP ,,Vojvodinašume“ Branislav Stankov.

U produžetku izložbenog prostora Novosadskog sajma očekuje Vas restoran – lovačka kuća “4 jelena“ sa svojim sada već potpuno prepoznatljivim lovačkim specijalitetima od mesa divljači i osim lovačkih paprikaša i gulaša od jelena, srne i divlje svinje, možete degustirati i već dobro poznate pikantne lovačke kobasice od jelena i podolskog govečeta.