JP „VOJVODINAŠUME“ POTPISALO PROTOKOL O SARADNJI ZA PROGRAM „ZA ČISTIJE I ZELENIJE ŠKOLE“

2020-01-29T16:54:27+00:00јануар 29th, 2020|

Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ušao je u drugu deceniju realizacije. JP „Vojvodinašume“ je zajedno sa još pet pokrajinskih sekretarijata, Pokretom gorana Vojvodine, društveno-odgovornim firmama i Univerzitetom, 28. januara 2020. godine, potpisalo Protokol o saradnji čime su se sve institucije obavezale da će udruženim snagama, tokom aktuelnog projekta, raditi na tome da nam obrazovne ustanove, koje su uključene u akciju, budu što zelenije i čistije.


Ističući činjenicu da preduzeće podržava ovaj program, od njegovog samog početka, izvršni direktor za šumarstvo, ekologiju i razvoj, dr Marko Marinković naglasio je važnost intenzivnog rada na obrazovanju najmlađih, kako bi im približili i pomogli da razumeju šumarsku struku kao jednu od privrednih grana koja značajno doprinosi kreiranju slike o „zelenoj“ Vojvodini. Marinković je istakao da će preduzeće, kao i do sada, pružati punu podršku ovom programu, kako kroz donacije sadnica tako i kroz održavanje edukativnih časova i poseta zaštićenim područjima.
Projektu ozelenjavanja škola priključila se, od ove godine, kao partner i Radio-televizija Vojvodine, koja će aktivno izveštavati javnost o sprovođenju programa.


Protokol o saradnji potpisalo je ukupno 16 partnera: pet pokrajinskih sekretarijata, Grad Novi Sad, Radio-televizija Vojvodine, JP „Vojvodinašumeˮ, Fabrika cementa ,,Lafarž“ iz Beočina, Svetska organizacija za zaštitu prirode – WWF, Udruženje „Čepom do osmehaˮ, Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Pokreti gorana Novog Sada i Sremske Mitrovice, RECAN – fond za reciklažu limenki, kao i Retro digital agency – kreativna marketinška digitalna agencija.


Na ovogodišnjem konkursu prijavilo se 128 škola iz Vojvodine i one će, shodno ostvarenim rezultatima, adekvatno biti nagrađene tokom juna meseca.