NAJAVLJEN 52. MEĐUNARODNI SAJAM „LORIST“ U LOVAČKOJ KUĆI „4 JELENA“

NAJAVLJEN 52. MEĐUNARODNI SAJAM „LORIST“ U LOVAČKOJ KUĆI „4 JELENA“

2019-09-19T12:58:52+00:00септембар 19th, 2019|

Međunarodni sajmovi „LORIST“ ove godine biće održani u periodu od 2. do 6. oktobra. Bogata ponuda iz oblasti lova, ribolova, ekologije, sporta i turizma čeka sve posetioce Novosadskog sajma. Sada već tradicionalo, konferencija za medije kojom je najavljen „LORIST“, a šira javnost detaljno upoznata sa petodnevnim sadržajem, održana je u lovačkoj kući „4 jelena“ u Kaćkoj šumi.

Sajmovi „LORIST“ se ove godine održavaju po 52. put, a JP ,,Vojvodinašume“ je i ove godine pripremilo sadržajan program na sve tri lokacije Novosadskog sajma. Uz prisustvo najznačajnijih učesnika na predstojećem Sajmu,  predstavnicima medija ispred JP „Vojvodinašume“ obratio se direktor, Roland Kokai. On je istakao značaj učešća, ali i sve ono što će JP „Vojvodinašume“ predstaviti na „LORIST“ – u ove godine.

„Delatnost lovstva i lovišta posebne namene JP“Vojvodinašume“ predstavićemo u Hali 1. Na štandu će biti Izložba trofeja , na kome će biti prikazani odstreljeni visokotrofejni jeleni iz RIKE 2019. Nacionalnoj izložbi trofeja Srbije koju organizuje Lovački savez Srbije, u hali 3, pridružićemo se  impozantnom izložbenom postavkom “100  jelenskih trofeja“.

Centralni štand „Vojvodinašuma“okupiće kolege i zaposlene u šumarskim preduzećima iz zemlje i regiona i to u  četvrtak 03.10. na „Danu šumara“. Takođe, 3. oktobra Centralni štand JP „Vojvodinašume“ posetiće i zamenik premijera Vlade Mađarske, koja je ove godine i zemlja partner Sajma. Istog dana na strelištu “Kaćka šuma“ bićemo domaćini 7.streljačkog kupa u disciplini american trap. Svi posetioci će moći da se upoznaju i sa specijalnim rezervatima prirode kojima upravlja naše preduzeće i to kroz izložbu fotografija različitih autora. Osim toga, stručnjaci iz JP „Vojvodinašume“ koji rade na poslovima zaštite prirode, će interaktivno, svim zainteresovanim stranama približiti zanimljive informacije kada su ekologija i zaštita životne sredine u pitanju. Cilj nam je da svim posetiocima predstavimo značaj i ulogu održivih šumksih ekosistema u cilju očuvanja i unapređenja životne sredine koja je sve više ugrožena.

Sledeće interesantno događanje je rezervisano za petak 04.10. koji je tradicionalno“ Dan ribolovaca“, za taj dan je  predviđeno, u dvorišnom delu Sajma, uništenje više od 100 km zaplenjih mreža i nekoliko hiljada drugih nedozvoljenih ribolovnih alata. Ovo je plod odgovornog rada ribočuvarske službe JP“Vojvodinašume“, a  ribočuvari sa najboljim rezulatima će biti nagrađeni.

„Dan lovaca“ biće održan u subotu, 05.10. , a okupiće lovce Srbije i regiona (Mađarska, Hrvatska, BiH, Slovenija).  X međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena na kome će učestvovati takmičari iz Srbije, Mađarske i Hrvatske, a čije će umeće  ocenjivati međunarodni sudijski žiri takođe će biti održano u subotu.

Predstavićemo se i na Međunarodnom sajmu turizma, i to sa Ogrankom našeg preduzeća, „Vojvodinašume-turist“ i svojom turističkom agencijom „Quattro cervi“.Za Sajam turizma su pripremljeni atraktivni turistički programi iz oblasti prirodnjačkog eko turizma, lovnog i riblovnog turizma.

Upravo ovaj Restoran-lovačka kuća“4 jelena“, u kojem se trenutno nalazimo, predstaviće se sa svojim, sada već potpuno prepoznatljivim lovačkim specijalitetima od mesa divljači, a biće smešten u dvorišni deo Sajma, a u okviru nje nalaziće se i prodavnica  mesa divljači gde će svi posetioci biti u prilici da kupe konfekcionirano meso divljači koje potiče iz lovišta kojima gazduje JP“Vojvodinašume“ „.

Po završetku konferencije druženje sa predstavnicima medija nastavljeno je kroz sportske aktivnosti koje su dostupne u okviru sadržaja naše lovačke kuće.

 

 

.