OBELEŽEN SVETSKI DAN VELNESA U SRP „OBEDSKA BARA“

2020-06-16T06:31:58+00:00јун 15th, 2020|

U Specijalnom rezervatu prirode „Obedska bara“ obeležen je Svetski dan velnesa. Ovaj Dan obeležava se od 2012. godine, a u cilju promocije velnes filozofije i podizanja svesti o značaju  zdravog i aktivnog načina života. Šetnju, tzv. „Šumsko kupatilo“, predvodila je Ivana Lozjanin, medijator za šumsku medicinu ispred JP „Vojvodinašume“. Obeležavanju ovog Dana prisustvovalo je oko 50 učesnika.

 

„Ljudi su navikli da u šumama šetaju, trče, odmaraju, ali nikada nisu bili na takav način vođeni u šumi od strane medijatora šumske medicine, kako bi svojim čulom mogli da upijaju sve blagodeti šume koje smo mi, civilizacijski, izgubili tokom svog razvoja“, istakla je Ivana Lozjanin, obraćajući se prisutnim predstavnicima medija.

 

Bio je organizovan i dvadesetčetvoročasovni velnes Livestream koji je počeo na Novom Zelandu, a završio se na Havajima. Srbija se  po peti put našla na svetskoj mapi velnesa. U programu su učestvovala 63 predavača iz čitavog sveta, a Srbiju su predstavljali dr Gorana Isailović, ekspert šumske medicine i Peđa Filipović, edukator i kreator velnes masaža.

Ove godine Svetski dan velnesa obeležen je u 150 zemalja sveta, na svim kontinentima i to na 7.000 lokacija.