ODRŽANA DRUGA VANREDNA SKUPŠTINA PARKOVA DINARIDA U BIHAĆU

2019-12-13T08:22:15+00:00децембар 12th, 2019|

U Bihaću, u Nacionalnom parku Una, u Bosni i Hercegovini, od 05. do 06. 12. 2019. godine, održana je II Vanredna skupština Parkova Dinarida uz obeležavanje 5 godina od osnivanja asocijacije – mreže zaštićenih područja Dinarida. Učešće na ovom skupu imalo je preko 30 članova asocijacije Parkova Dinarida, a predstavnici JP „Vojvodinašume“ bili su dr Miljan Velojić i Vladimir Savatić.

Na II Vanrednoj skupštini naglašen je značaj koji ova mreža ima kada je reč o unapređenju zaštite prirode na području Dinarskog luka. Istaknuto je i da  su, od osnivanja, 05. 12. 2014. godine, u Podgorici, Parkovi Dinarida izrasli u jaku nevladinu organizaciju koja je danas u svom delovanju u velikoj meri nezavisna od organizacija i institucija zemalja od kojih je potekla inicijativa za njeno osnivanje. Asocijacija je danas prepoznatljiva u svim zemljama Dinarskog luka čime su stvoreni preduslovi za novi iskorak koji će osigurati još veći razvoj asocijacije. Ostvarivanje zacrtanih ciljeva asocijacije koje su zajednički definisali njeni osnivači, kao i uspešno sprovođenje svih deklarisanih aktivnosti na čitavom području delovanja od prioritetne su važnosti. Na ovoj skupštini  usvojen je i novi Statut asocijacije koji će omogućiti da se i formalno utvrdi činjenično stanje u kojem se danas asocijacija nalazi.

Kao deo programa proslave godišnjice Parkova Dinarida članovima su uručeni sertifikati o članstvu, kao i zahvalnice prijateljima asocijacije koji su u prethodnih 5 godina pomogli  njen rad.