OTVOREN 52. „LORIST“ – VOJVODINAŠUME I NOVOSADSKI SAJAM POTPISALE SPORAZUM O POSLOVNO – TEHNIČKOJ SARADNJI

2019-10-02T15:20:49+00:00октобар 2nd, 2019|

I zvanično su otvoreni 52. Međunarodni sajmovi „LORIST“, i to u prisustvu mnogobrojnih zvanica. Ove godine, učešće je uzelo više od 500 izlagača, iz preko 20 zemalja. Prilikom svečanog otvaranja,  predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se broj učesnika i izlagača svake godine povećava. Zemlja partner ove godine je Republika Mađarska.

Javno preduzeće „Vojvodinašume“ i ove godine nastupa sa svojim punim kapacitetom i sve naše delatnosti predstavićemo na više lokacija u okviru Novosadskog sajma. Direktor JP „Vojvodinašume“, Roland Kokai, u društvu svojih saradnika, prisustvovao je svečanom otvaranju Sajma. Nakon toga, na Centralnom štandu JP „Vojvodinašume“ usledilo je potpisivanje poslovno – tehničkog sporazuma o saradnji  između JP „Vojvodinašume“ i Novosadskog sajma, a o samom značaju istog, prisutnim medijima,  direktor Kokai je rekao:

„JP “Vojvodinašume” su dugogodišnji partner Novosadskog sajma, i ta saradnja je na obostrano zadovoljstvo, što smo I potvrdili upravo potpisivanjem ovog  Sporazuma.

JP “Vojvodinašume” će doprineti raznovrsnijoj ponudi na Međunarodnim sajmovima „Lorist“, a Novosadski  sajam će nama poslužiti  kao podrška u organizovanju mnogobrojnih konferencija i skupova.

Ovaj Sporazum potvrđuje činjenicu da ćemo snažnije koristiti promocione potencijale Novosadskog sajma za predstavljanje svojih  aktivnosti. Želja nam je da prikažemo sve ono što JP “Vojvodinašume” imaju u svojoj ponudi. Poslovna saradnja I unapređenje sajamskih manifestacija između našeg preduzeća I Novosadskog sajma bili su I ostaće  u fokusu obostranog delovanja“.

Baš kao i prethodnih godina, JP „Vojvodinašume“ pripremilo je raznovrstan program za sve posetioce „LORIST“-a.

Delatnost lovstva i lovišta posebne namene JP“Vojvodinašume“ predstavićemo u Hali 1. Na štandu će biti Izložba trofeja iz RIKE 2019. Nacionalnoj izložbi trofeja Srbije koju organizuje Lovački savez Srbije, u hali 3, pridružićemo se  postavkom  pod nazivom “100  jelenskih trofeja“.

Petak, 04.10. je tradicionalno, “ Dan ribolovaca“. Za taj dan je  predviđeno, u dvorišnom delu Sajma, uništenje više od 100 km zaplenjih mreža i nekoliko hiljada drugih nedozvoljenih ribolovnih alata. Ovo je plod odgovornog rada ribočuvarske službe JP“Vojvodinašume“, a  ribočuvari sa najboljim rezulatima će biti nagrađeni.

„Dan lovaca“ biće održan u subotu, 05.10. , a okupiće lovce Srbije i regiona, takođe, biće održano i X međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena na kome će učestvovati takmičari iz Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Predstavićemo se i na Međunarodnom sajmu turizma, i to sa Ogrankom našeg preduzeća, „Vojvodinašume-turist“ i svojom turističkom agencijom „Quattro cervi“.

Restoran-lovačka kuća“4 jelena“ sa svojim, sada već potpuno prepoznatljivim lovačkim specijalitetima od mesa divljači biće smešten u dvorišni deo Sajma, a u okviru nje nalaziće se i prodavnica  mesa divljači gde će svi posetioci biti u prilici da kupe konfekcionirano meso divljači koje potiče iz lovišta kojima gazduje JP“Vojvodinašume“.

Vidimo se na Novosadskom sajmu, u periodu od 02. do 06. oktobra. Dobrodošli!