SASTANAK PARTNERA SAVA TIES PROJEKTA U BIHAĆU

2019-10-25T10:43:11+00:00октобар 25th, 2019|

Projektni partneri Sava TIES projekta okupili su se od 16. do 19. oktobra u Bihaću, kako bi sagledali dosadašnje sprovođenje projektnih aktivnosti i budućnost SavaParks mreže. Ovaj sastanak  obuhvatio je veći broj različitih tema. Najpre su učesnici predstavili  napredak u sprovođenju pilot aktivnosti, ali i započeli temu iznalaženja najprihvatljivijeg načina za upravljanje invazivnim vrstama, kao, i kako projektne rezultate predstaviti donosiocima odluka. Održan je i trening o uticajima projektnog planiranja koji je ujedno bio deo programa izgradnje kapaciteta SavaParks mreže.

U isto vreme održana je i druga regionalna radionica o invanzivnim vrstama. Radionica je održana 17.oktobra  u Kulen Vakufu. Više od 30 učesnika različitih interesnih grupa i projektnih partnera imalo je priliku da razmeni mišljenja o načinima sprečavanja širenja invazivnih vrsta.

Nacionalni park Una bio je domaćin ovog događaja. Organizovan je i terenski obilazak lokaliteta u parku u kojem se sprovode aktivnosti na ukljanjanju Reynoutria japanica, ali i lokaliteta koji su turistički najatraktivniji, kao što je to Štrbački buk.

U ovom projektnom događaju  učestvovali su i predstavnici JP „Vojvodinašume“ i to zaposleni u Šumskom gazdinstvu „Sremska Mitrovica“ i Direkciji preduzeća.