U SREDU, 2. OKTOBRA, ZVANIČNO OTVARANJE 52. „LORIST“-a

2019-09-30T11:21:03+00:00септембар 30th, 2019|

U Svečanom salonu Novosadskog sajma održana je konferencija za predstavnike medija na kojoj je najavljen detaljan program predstojećeg, 52. Međunarodnog sajma „LORIST“. Kao, već tradicionalni učesnik ovog Sajma, JP „Vojvodinašume“, tokom „Lorista“ predstaviće se na Međunarodnom sajmu lova i ribolova, na Sajmu ekologije i na Međunarodnom sajmu turizma. Direktor JP „Vojvodinašume“, Roland Kokai, obraćajući se prisutnim novinarima istakao je značaj lovnog turizma, kao jednog od najatraktivnijih segmenata delatnosti preduzeća. Takođe, naveo je i ostala dešavanja koja očekuju sve posetioce štandova JP „Vojvodinašuma“.

„Delatnost lovstva i lovišta posebne namene JP“Vojvodinašume“ predstavićemo u Hali 1. Na štandu će biti Izložba trofeja iz RIKE 2019. Nacionalnoj izložbi trofeja Srbije koju organizuje Lovački savez Srbije, u hali 3, pridružićemo se  postavkom  pod nazivom “100  jelenskih trofeja“.

Trećeg oktobra na našem Centralnom štand okupiće se kolege i zaposleni u šumarskim preduzećima iz zemlje i regiona na „Danu šumara“.

Petak, 04.10. je tradicionalno, “ Dan ribolovaca“. Za taj dan je  predviđeno, u dvorišnom delu Sajma, uništenje više od 100 km zaplenjih mreža i nekoliko hiljada drugih nedozvoljenih ribolovnih alata. Ovo je plod odgovornog rada ribočuvarske službe JP“Vojvodinašume“, a  ribočuvari sa najboljim rezulatima će biti nagrađeni. Istog dana, na strelištu “Kaćka šuma“ bićemo domaćini 7.streljačkog kupa u disciplini american trap. Svi posetioci će moći da se upoznaju i sa specijalnim rezervatima prirode kojima upravlja naše preduzeće i to kroz izložbu fotografija različitih autora.

„Dan lovaca“ biće održan u subotu, 05.10. , a okupiće lovce Srbije i regiona, takođe, biće održano i X međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena na kome će učestvovati takmičari iz Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Predstavićemo se i na Međunarodnom sajmu turizma, i to sa Ogrankom našeg preduzeća, „Vojvodinašume-turist“ i svojom turističkom agencijom „Quattro cervi“.

Restoran-lovačka kuća“4 jelena“ sa svojim, sada već potpuno prepoznatljivim lovačkim specijalitetima od mesa divljači biće smešten u dvorišni deo Sajma, a u okviru nje nalaziće se i prodavnica  mesa divljači gde će svi posetioci biti u prilici da kupe konfekcionirano meso divljači koje potiče iz lovišta kojima gazduje JP“Vojvodinašume“ „.

On je ovom prilikom pozvao sve zainteresovane građane da posete Novosadski sajam u periodu od 2. oktobra do 6. oktobra, i da na štandovima JP „Vojvodinašuma“ uživaju u najavljenim sadržajima.