VOLONTERSKA AKCIJA JP ,,VOJVODINAŠUME“, ARHUS CENTRA NOVI SAD I ERSTE BANKE NA OBEDSKOJ BARI

2022-10-20T12:58:30+00:00октобар 20th, 2022|

U saradnji sa Arhus Centrom Novi Sad i Erste bankom, na Obedskoj bari je u subotu 15.10.2022. god. održana velika volonterska akcija. U akciji je učestvovalo 60 zaposlenih Erste banke koji su poveli i svoju decu, njih oko 30, kao i 10 predstavnika Arhus Centra Novi Sad i 15 zaposlenih JP „Vojvodinašume“.

Arhus centar Novi Sad je u partnerstvu sa korporacijom Erste Banka Srbija i JP ,,Vojvodinašume“ iz Novog Sada koordinirao volontersku akciju održanu u Specijalnom rezervatu prirode ’’Obedska bara’’.

Dobrodošlicu volonterima je poželeo dr Marko Marinković, izvršni direktor JP „Vojvodinašume“ za šumarstvo, ekologiju i razvoj, koji je naglasio koliko je važno što se ovakve aktivnosti sprovode na Obedskoj bari, jer se njima pruža osećaj odgovornosti za celokupno društvo, jer su zaštićena područja dobra opšteg društvenog značaja. Primajući zastavu prijatelja SRP „Obedska bara“ on se zahvalio svim volonterima a posebno najmlađima s obzirom da su i neki od zaposlenih iz JP „Vojvodinašume“ doveli svoje mališane.

Po veoma lepom i sunčanom oktobarskom danu, Erste klub volontera kao i zaposleni Arhus Centra Novi Sad i JP „Vojvodinašume“ vredno su i posvećeno radili, i zajednički uložili napor kako bi doprineli zaštiti životne sredine, doneli promenu i boljitak u ovaj rezervat prirode. Ovoga puta volonteri su sređivali i farbali drveni mobilijar zaštitnom farbom, premazivali novoizgrađenu osmatračnicu za ptice, očistili plovni put u dužini od 300m i postavili nove info table.

Zaposleni Erste banke ne volontiraju prvi put na Obedskoj bari. To su učinili 2009. i 2012. god.
Ovo je primer volonterske akcije u kojoj je partnerstvo privatnog, javnog i civilnog sektora na Obedskoj bari dalo sjajne rezultate.