ZAPOSLENI U JP „VOJVODINAŠUME“ ORGANIZOVALI RADNE AKCIJE UREĐENJA EKO – CENTRA „KARAPANDŽA“ I FAZANERIJE „RISTOVAČA“

2020-05-19T07:35:21+00:00мај 18th, 2020|

Eko – centar „Karapandža“ koji se nalazi u sastavu Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, otvoren je za sve posetioce svakog dana, u periodu od 10 do 18 časova. Kako bi boravak u Eko- centru bio što prijatniji, zaposleni u Šumskom gazdinstvu „Sombor“, Šumskom gazdinstvu „Novi Sad“ , Direkciji preduzeća i Vojvodinašume – Turistu, organizovali su akciju uređenja Eko – centra.

 

Ograda i mol na Bajskom kanalu dobili su novo ruho. Veliki doprinos aktivnostima dali su i mališani naših zaposlenih, koji su, po završetku radnog dana, imali priliku da obiđu edukativne staze i upoznaju se sa biljnim i životinjskim svetom koji je zastupljen na teritoriji rezervata.

Kako je JP „Vojvodinašume“ velik i složen sistem koji broji 1419 zaposlenih, nemaju svi mogućnost, zbog prirode posla, da borave na terenu i upoznaju se sa svim segmentima preduzeća. Zaposleni u Direkciji i ograncima preduzeća, samoinicijativno su odlučili da daju svoj doprinos uređenju Fazanerije u Ristovači.

Bila je ovo i idealna prilika da se kolege iz Sektora za pravne poslove, Sektora komercijale i marketinga, Lovotursa i Sektora finansija, pored kolega šumarskih inženjera upoznaju sa načinom rada najveće fazanerije u ovom delu Evrope.

 

Fazanerija se prostire na ukupnoj površini od 34 ha, od čega 29 ha čine volijere za uzgoj i podivljavanje fazana. U fazaneriji je tehnološki zaokružen proces proizvodnje, od volijere sa boksovima za uzgoj i smeštaj sopstvenog matičnog jata, inkubatorske i baterijske stanice, kućice za topli odgoj sa žičanim ispustima i volijere za podivljavanje.