U sklopu sprovođenja projekta LIFE RESTORE for MDD, tokom juna meseca je održano više projektnih događaja.

Najpre je od 3. do 7. juna 2024. godine u gradu Lutherstadt Wittenberg (Njemačka) održana konferencija EUROMAB 2024 i studijsko putovanje u UNESCO Rezervat biosfere reke Elbe na kojem su učestvovali i zaposleni JP ,,Vojvodinašume“. Konferenciju su pozdravnim rečima otvorili Steffi Lemke, savezna ministarka za životnu sredinu, očuvanje prirode, nuklearnu sigurnost i zaštitu potrošača Nemačke, Dr. António Abreu, sekretar MAB programa pri UNESCO-u i predstavnici nacionalne, regionalne i lokalne vlasti. Uz raznovrstan program konferencije, učesnicima je predstavljen i grad Lutherstadt Wittenberg i njegove znamenitosti, a projektni partneri su učestvovali na terenskim obilascima područja uz reku Elbu i projektnim radionicama. Konferencija EUROMAB 2024 i studijsko putovanje su bila prilika za razmenu kontakata i iskustava u  upravljanju evropskim rezervatima biosfere.

Zatim je od 10. do 13. juna 2024. god organizovana poseta tehničkog kontrolora projekta LIFE Restore for MDD, gosp. Felixa Bergmana svim projektnim partnerima. Sastanak sa hrvatskim i srpskim partnerima održao se 11. juna, na području Koprivničko-križevačke županije, na ušću Mure u Dravu kod Legrada u Edukacijskom centru Škola uz rijeku kao i u prostorijama Javne ustanove za zaštitu prirodnih vrednosti Koprivničko-Križevačke županije u Koprivnici, gde su hrvatski partneri kao i JP ,,Vojvodinašume“ (kao jedini predstavnik Srbije u projektu) predstavili svoje projektne zadatke, sve dosadašnje sprovedene aktivnosti i trenutne i buduće izazove i finansijske planove.

Treći projektni događaj održan je u Lienzu u Austriji. Tokom tri dana boravka u Liencu i okolini sproveden je trening pod nazivom ”River restoration”. Učesnici su pored teorijskog dela mogli i da vide primere dobre prakse u obnovi reka. Trening su održali stručnjaci firme Revital-a.