Na platou ispred Sportskog centra Vojvodina (SPENS) je u maju održana „Strongmen liga šampiona 2013″. Učestvovalo je 12 takmičara iz Poljske, Švedske, Austrije, Rumunije, Mađarske i Holandije, a Srbija je kao domaćin imala svoja tri predstavnika, među kojima je prošlogodišnji svetski prvak Ervin Katona. Takmičenje je održano u šest disciplina: vuča kamiona (autobusa), bacanje cilindričnog tega u vis, nošenje tereta (teretnih kolica), dizanje trupca (viking pres), podizanje tegova horizontalno sa ramenima i podizanje automobila.

U prvoj disciplini, vuči autobusa, javile su se poteškoće zbog lošeg terena i nagiba. Autobus su do kraja izvukli samo naš predstavnik Ervin Katona i austrijanac Martin Vildauer. Druga disciplina bila je bacanje cilindričnog tega u vis, a nakon toga je usledilo nošenje teretnih kolica koja su težila 360 kg. Teret su ponovo izneli do kraja i vratili nazad samo Katona i Vildauer, ali je Katona imao nešto bolje vreme.

U podizanju trupca (viking presu), koje je za ovo takmičenje obezbedilo JP Vojvodinašume, ponovo je briljirao Katona koji je imao rekordnih 12 izbačaja.

Nakon kraće pauze i sabiranja bodova određen je pobednik. Sa malom razlikom Katona je bio ispred Vildauera i tako zadržao titulu najačeg čoveka na svetu.

Video klip: https://www.youtube.com/watch?v=FsTiZ_Nx5pg&feature=share