KOČEVJE od 29.09.- 02.10.2022.godine
U periodu od 29.09. do 02.10.2022. godine u Sloveniji u mestu Kočevje je održano 13. Državno takmičenje šumarskih radnika Slovenije.
Tim koji je predstavljao JP „Vojvodinašume“, a ujedno i reprezentaciju Srbije bio je sačinjen od 4 takmičara iz tri šumska gazdinstva, a to su:
– Žilić Ljuban iz ŠG „Sombor“,
– Kuprešanin Milan iz ŠG „Banat“ Pančevo,
– Zujić Milan i Nikolić Dragan iz ŠG „Sremska Mitrovica“.

Takmičarsku ekipu vodio je Tomašević Ivan master inženjer šumarstva iz ŠG Sremska Mitrovica. Predstavnik ekipe je bio Župunski Živan diplomirani inženjer šumarstva iz ŠG Sremska Mitrovica. Tehničku podršku ekipi je pružao Veselinović Milan iz ŠG „Banat“ Pančevo.
Na ovom prvenstvu učestvovali su domaći takmičari iz Slovenije, a kao gosti učestvovale su reprezentacije Srbije, Hrvatske i Italije. Ukupno je učestvovalo 45 takmičara.

Naši takmičari u pojedinačnoj konkurenciji svih takmičara zauzeli su sledeća mesta:
– Zujić Milan je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 4. mesto (kada se uzmu u obzir samo gostujući takmičari zauzeo je 2. mesto)
– Žilić Ljuban je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 20. mesto
– Kuprešanin Milan je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 26. mesto
– Nikolić Dragan je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 28.mesto

U ekipnoj konkurenciji naša ekipa, koju su činili Zujić Milan, Žilić Ljuban i Kuprešanin Milan, zauzela je 5. mesto, a kada se uzmu u obzir samo gostujuće ekipe zauzeli su 2. mesto.
Svi takmičari i ostali članovi ekipe na ovom takmičenju svojim ponašanjem i zalaganjem dostojno su predstavljali svoje preduzeće i državu Srbiju.

Portal Vojvodina uživo – Link .. https://vojvodinauzivo.rs/zapazen-uspeh-pecinackog-sekaca-u-sloveniji/