U organizaciji WWF Mediteranskog programa u Budvi je u periodu od 2. do 5. decembra održana 2. Međunarodna konferencija Parkova Dinarskog luka u okviru istoimenog projekta. Ovaj projekat započet je u januaru 2012. i trajaće tri godine, a sprovodi se uz finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške i Mava fondacije. Njegovi glavni ciljevi su, između ostalih, stvaranje mreže zaštićenih područja, unapređenje održivog turizma, vrednovanje dobrobiti zaštićenih područja i stvaranje nove slike o Parkovima Dinarskog luka. Učešće na ovom skupu imalo je preko 150 predstavnika zaštite prirode iz regiona, tačnije svih zemalja Dinarida, među kojima se nalazi i JP Vojvodinašume.

Međunarodna konferencija Parkova Dinarskog luka započela je svečanošću usvajanja dokumenta Big Win for Dinaric Arc. Usvajanjem ovog dokumenta, na kome su udruženim snagama radili Svetski fond za prirodu (WWF), Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore i Međunarodna unija za zaštitu prirode (IUCN), Republika Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo prihvatili su obavezu daljeg zajedničkog rada na unapređenju zaštićenih područja. Poruka usvojenog zajedničkog dokumenta glasi: „Nadležne institucije iz regiona Dinarskog luka zajedno će raditi na daljoj zaštiti, održivosti i unapređenju zaštićenih područja“.

U toku konferencije organizovane su posebne radionice na temu procene vrednosti zaštićenih područja, finansijskih potencijala zaštićenih područja, evropske povelje za održivi turizam i uloge rendžera u zaštićenim područjima. Diskusija je vođena i na temu osnivanja udruženja Parkova Dinarskog luka, dok su predavanja održana na teme evropskih integracija, mreže NATURA 2000 i komunikacija (odnos zaštićenih područja i javnosti).