U periodu od 31.08. do 04.09.2022. godine u Vrnjačkoj banji i Goču održan je drugi deo 37. Državnog prvenstva sekača motornom testerom u okviru 20. Šumarijade u organizaciji JP „Srbija šume“. Prvi deo pomenutog prvenstva održan je u junu 2022. godine na SRC „Čardak“.

Tim koji je predstavljao JP „Vojvodinašume“ bio je sačinjen od 7 takmičara iz tri šumska gazdinstva, a to su:

–  Žilić Ljuban i Periškić Ivan iz ŠG „Sombor“,

–  Veselinović Milan i Kuprešanin Milan iz ŠG „Banat“ Pančevo,

–  Zujić Milan, Lazić Milan i Nikolić Dragan iz ŠG „Sremska Mitrovica“.

Takmičarsku ekipu vodio je Tomašević Ivan master inženjer šumarstva iz ŠG ,,Sremska Mitrovica“.

Pored takmičara na 37. Državnom prvenstvu sekača motornom testerom JP „Vojvodinašume“ su imali i sledeće predstavnike:

–  Konferencija učesnika – Sučević Milan master inženjer šumarstva, izvršni direktor za korišćenje šuma, mehanizaciju i bezbednost i zdravlje na radu,

–  Sudijski žiri – Župunski Živan diplomirani inženjer šumarstva iz ŠG „Sremska Mitrovica“

–  Sudijski tim -diplomirani inženjeri šumarstva Lutkić Đorđe, Pandžić Branko i Vukićević Vladimir iz ŠG „Sombor“, Boris Bezenšek iz ŠG „Sremska Mitrovica“, Jovica Stojičić iz ŠG „Banat“ Pančevo i mr Plavšić Dragan magistar šumarstva iz ŠG „Novi Sad“.

–  Predstavnici ekipe bili su i Mirić Predrag, master inženjer šumarstva iz ŠG ,,Sombor“ i Vojvodić Pajo, master inženjer šumarstva iz ŠG „Banat“ Pančevo.

–  Tehnička podrška- šumarski tehničari Nikola Nikolić i Milan Munćan iz ŠG „Banat“ Pančevo i Maovac Branislav vozač dostavnog vozila iz ŠG „Sremska Mitrovica“.

Takmičari koji su predstavljali JP „Vojvodinašume“ na drugom delu 37. Državnog prvenstva sekača motornom testerom su ostvarili impozantne rezultate. U konkurenciji seniora Milan Zujić je zauzeo I mesto, dok je Dragan Nikolić osvojio II drugo mesto.

Konačnim sabiranjem rezultata prvog i drugog dela državnog prvenstva Milan Zujić je osvojio I mesto i tako postao šampion 37. Državnog prvenstva sekača motornom testerom za 2022.godinu. Ljuban Žiliće je bio drugoplasirani. Peto mesto na takmičenju je zauzeo Dragan Nikolić, šesto mesto Milan Veselinović, dok je sedmo mesto zauzeo Milan Lazić.

Velikim zalaganjem, postignutim rezultatima i primernim ponašanjem predstavnici JP „Vojvodinašume“ su na najbolji način predstavili svoje preduzeće.