Početak trećeg ciklusa projekta “Zasadi drvo“ koji nosi naziv “Četiri godišnja doba“ obeležen je u Botaničkoj bašti “Jevremovac“. U narednih 7 meseci, glavni cilj je sadnja duplo većeg broja stabala u odnosu na prethodnu godinu odnosno 200.000 sadnica širom Srbije i nastavak aktivnosti u cilju informisanja i edukacije, a čiji je primarni cilj promena navika građana.

Projekat je započet 2019. godine sa namerom da se 50.000 stabala zasadi u jednom danu a prošle godine zasađeno 100.000 stabala. Ove godine je namera da se 200.000 stabala zasadi za sedam meseci.

Događaj je otvorio potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Skupu su se obratili i Ministar prosvete Branko Ružić, predstanici kompanije DM drogerie, Šumarskog fakulteta, JP “Srbijašume“, Zavoda za zaštitu prirode, Privredne komore Srbije i dr.

U svom obraćanju na skupu direktor JP “Vojvodinašume“, Roland Kókai je rekao da ovaj projekat ima za cilj da ulepšava, ozelenjava urbane delove zemlje, kao i da podiže svest o ekologiji i očuvanju prorode. Takođe, on je napomenuo da je Vojvodina ravničarski predeo gde nema planina, te da su se ljudi zato odlučili da se bave poljoprivredom i da je pošumljavanje Vojvodine veoma teško kao i da se tu mora obratiti pažnja na više aspekata. Kako je istakao svaki početak je težak i da je put pošumljavanja put od 100 milja, ali da ova akcija ima više koraka na tom putu.

Više informacija o samom događaju možete videti na: https://www.kurir.rs/odrziva-buducnost/3759847/otvoren-treci-projekat-zasadi-drvo-ministar-nedimovic-ovaj-projekat-je-delo