U periodu od 30. 05. do 03. 06. 2010. godine u Wageningen-u, Holandija, održana je 5. (peta) međunarodna konferencija o praćenju stanja i upravljanju posetiocima u rekreativnim i zaštićenim područjima pod nazivom “Recreation, tourism and nature in a changing world” u organizaciji Univerziteta i centra za istraživanje iz Wageningen-a (Wageningen University and Research centre).

Učešće na ovom skupu imali su predstavnici 29 (dvadesetdevet) zemalja širom sveta, a od zemalja u regionu prisutni su bili jedino predstavnici Mađarske i Srbije. Čast da svečano otvori ovaj skup pripala je Njenom kraljevskom visočanstvu princezi Ireni. U program konferencije, u okviru poster sekcije, svoje mesto je zazuzeo pod rednim brojem 7 (sedam) i poster „Education of school children in Special nature reserve Gornje Podunavlje“ autora Radmile Šakić koja je nosilac i realizator ideje o edukaciji dece iz osnovnih škola sa područja Sombora i Apatina, Ivane Grujičić koja je idejni tvorac abstrakta objavljenog u knjizi abstrakta konferencije i Miljana Velojića koji je tehnički uredio i prezentovao poster.

Program rada predviđao je i posete Nacionalnom parku “De Hoge Veluwe” jednom od najstarijih parkova i najvećih peščara u Holandiji, zajedno sa parkom skulptura i Nacionalnim muzejom „Kroeller Mueller“ sa njegovom čuvenom kolekcijom slika van Gogh-a, Picasso-a, Mondriaan-a i drigih i Nacionalnom parku “ The Weerribben-Wieden” najvećem vlažnom staništu čiste vode (wetland) u severozapadnoj Evropi.