Proizvodno – sportsko takmičenje radnika šumarstva, odnosno šesta šumarijada JP „Vojvodinašume“ i 32. Državno prvenstvo sekača Srbije održano je od 07. do 08.05.2010. Preduzeću JP „Vojvodinašume“, Petrovaradin pripala je čast da oba događaja otvori Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gosp. Saša Dragin. Pored Ministra prisutnima su se obratili i direktor JP „Vojvodinašume“ gđa.  Marta Takač, izvršni direktor JP „Srbijašume“ gosp. Branislav Ilčić i predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije JP „Vojvodinašume“ gosp. Rade Nišević.

Organizatori državnog prvensta sekača Srbije su bili: Udruženje šumarskih inženjera i tehničara, JP ’’Srbijašume“ i JP ’’Vojvodinašume“. Na takmičenju su pored pomenuta dva javna preduzeća učestvovali i Prehrambeno – šumarska i hemijska škola  Sremska Mitrovica, Srednja šumarska škola Kraljevo i izvođači radova na seči u JP „Vojvodinašume“ i JP „Srbijašume“.

Sekači su se nadmetali u 5 takmičarskih disciplina: obaranje stable, okretanje vodilice i zamena lanca, kombinovano prerezivanje, precizno prerezivanje i kresanje grana. Četiri prvoplasirana takmičara izborili su se za učešće na Svetsko prvenstvo koje će se održati septembra meseca u Zagrebu, Hrvatska.

U okviru šeste šumarijade radnici JP „Vojvodinašume“ su se nadmetali u 7 sportskih disciplina (mali fudbal, nadvlačenje konopca, pikado, odbojka, stoni tenis, gađanje glinenih golubova i šah)  u kojima su pokazali pravi takmičarski duh.

Događajima je prisustvovalo preko 400 učesnika među kojima brojni gosti iz zemlje i inostranstva.