Tokom trajanja Sajma ,,LORIST 2022″ od 28. – 02.10.2022.god., na štandu JP „Vojvodinašume“ površine 307 m² u hali Master, predstaviće se delatnost lovstva i lovišta posebne namene JP “Vojvodinašume“. Na štandu će biti Izložba trofeja, na kojoj će biti prikazano 80 trofeja  jelena iz ovogodišnje “RIKE 2022″.

Publici i stručnoj javnosti će biti predstavljena dva specifična eko-tipa jelena, jelen ”Posavac” iz  Sremskih lovišta ”Bosutske šume” i “Kućine” i trofeji Banatskog jelena ”Peščarca” iz lovišta “Deliblatska peščara”.

Na centralnom štandu JP ”Vojvodinašume” biće predstavljena i zaštićena prirodna dobra “Obedska bara” i “Gornje Podunavlje”.

Na izlagačkom paviljonu trofeja ”Lovne faune Srbije” koju organizuje Novosadski sajam u hali Master na kome će biti izloženo više od 600 trofeja krupne divljači, predatora i krupnih zveri, i više od 50 dermopreparata krupne i sitne divljači, JP “Vojvodinašume“ će učestvovati sa impozantnom izložbenom postavkom “111  jelenskih trofeja“.

U subotu 01.10.2022.g. u večernjim časovima, sa  početkom u 20.00 h na strelištu “Kaćka šuma“ održaće se tradicionalni 10. streljački kup u zajedničkoj organizaciji Novosadskog sajma i JP “Vojvodinašume“,  u disciplini american trap.

Očekuje se veliki broj učesnika u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a za najbolje strelce su obezbeđene vredne nagrade od strane organizatora takmičenja Novosadskog sajma i JP ”Vojvodinašume”.

  • Dvorišni deo Novosadskog sajma

U dvorišnom delu Novosadskog sajma nalaziće se restoran – lovačka kuća “4 jelena“ sa svojim sada već potpuno prepoznatljivim lovačkim specijalitetima od mesa divljači. Osim lovačkih paprikaša i gulaša od jelena, srne i divlje svinje, kao i već dobro poznate pikantne lovačke kobasice od jelena i podolskog govečeta tzv. ”dvocevka” cal.12.