Akcija „Zasadi drvo“, je uveliko ušla u drugu godinu realizacije. U društvu institucionalnih partnera koji su aktivni od početka, našle su se i lokalne samouprave koje su izdvojile površine za sadnju sadnica doniranih od strane JP « Vojvodinašume ».

Učenici osnovne škole « Petar Kočić » iz sela Nakovo kod Kikinde, odazvali su se u velikom broju. Zajedno sa svojim nastavnicima pomogli su prilikom sadnje sadnica javora koje su proizvedene u rasadniku « Ečka ».

„Kroz ovu akciju smo opštini Kikinda donirali 600 sadnica, a od početka sezone pošumljavanja  JP « Vojvodinašume » Petrovaradin je besplatno dodelilo oko 5000 sadnica raznih vrsta drveća, koje su gajene u rasadnicima Preduzeća », objasnila je Slađana Dabić i dodala da je svaka pojedinačna sadnica bitna, a na izabranoj lokaciji u Nakovu će već za par meseci biti lep šumarak u kojem će uživati lokalno stanovništvo.

Novina je da u okviru akcije ljudi mogu da ustupe svoje parcele za pošumljavanje. Brankica Tabak iz Sekreterijata za zaštitu životne sredine rekla je da će najmlađi volonteri biti ponosni zato što će imati šumu koju su baš oni zasadili.