Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor svečano je danas otvorio novoizgrađenu Lovačku kuću „4 jelena“ koja pripada sistemu ugostiteljsko-smeštajnih kapaciteta JP „Vojvodinašume“.

Na početku svečanosti predsednik Pastor je rekao da Vojvodinašume kao firmaprednjače u realizaciji velikih ambicija, te da su potvrda da ono što je u pokrajinskoj svojini može i te kako da bude profitabilno, u sigurnim rukama, kao i da se tom svojinom upravlja na najbolji mogući način.

„Ako želimo sebi dobro, neophodno je da pre svega otvorimo sopstvene kapacitete. Otvaranje Lovačke kuće je povod za to da ukažemo da smo sposobni da otvorimo sopstvene kapacitete i iskoristimo svoje potencijale koji nam ne manjkaju“, rekao je Pastor.

On je dodao i da je prošle godine sa zadovoljstvom prisustvovao otvaranju hladnjače, koja je takođe u sistemu „Vojvodinašuma“ i koja je upotpunila ugostiteljsku ponudu, i izrazio nadu da će sledeće godine prisustvovati realizaciji neke nove ideje ovog preduzeće.

Direktorica JP Vojvodinašume Marta Takač istakla je da je pravilnikom predviđeno da lovačke kuće ubuduće osim pružanja usluga smeštaja i ishrane moraju da imaju i čitav niz pratećih sadržaja koji su neophodni da bi se kvalitet i nivo usluga mogao meriti sa sličnim objektima koji već duže vreme funkcionišu u razvijenim lovno-turističkim destinacijama zemalja EU.

Marta Takač, Direktorica JP Vojvodinašume 

„Ovo je još jedan u nizu potpuno novih i sertifikovanih objekata koje JP „Vojvodinašume“ otvara i stavlja u punu komercijalnu funkciju sa jednim jedinim ciljem, a to je da su Vojvodina i Srbija opredeljene za ispunjenje svih evropskih kvalitativnih vrednosti, pa i u oblasti lovstva i turizma“, istakla je Takač.

Lovačka kuća „4 jelena“ je 17 lovačka kuća u sistemu ugostiteljsko-smeštajnih kapaciteta JP „Vojvodinašume“. Objekat je izgrađen tokom 2012/2013 godine i radi se o prvoj lovačkoj kući na teritoriji Republike Srbije koja je usaglašena sa novim pravilnikom o kategorizaciji objekata za smeštaj i ishranu lovaca-turista, Ministarstva turizma RS iz 2011. godine.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milivoj Vrebalov, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i direktor Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.