Direktorica Marta Takač je u Sremskim Karlovcima u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za 2018/2019. godinu, zajedno sa predstavnicima Vlade Vojvodine i ostalim partnerskim institucijama ovog programa, uručila nagrade najboljim školama i predškolskim ustanovama.

Od strane JP „Vojvodinašume“, nagrađeno je 100 učenika Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Sombora kao i 50 mališana predškolske ustanove „Dečija radost“ iz Pančeva posetom SRP „Gornje Podunavlje“ i SRP „Deliblatska peščara“.

Program za „Čistije i zelenije škole“ je projekat Pokrajinske vlade, koji se realizuje deset godina, s ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za svoju okolinu od najmlađih dana. Preduzeće ovaj program podržava od njegovog samog pokretanja što je ovog proleća i ozvaničeno potpisivanjem protokola o saradnji.

Ovogodišnja akcija organizovana je u saradnji i partnerstvu sa domaćinom, opštinom Sremski Karlovci. U ovogodišnjem programu prijavilo se 128 škola i predškolskih ustanova iz Vojvodine, a nagrađeno je 60 čiji su mališani, učenici i nastavnici-mentori bili najuspešniji.