U svečanoj sali Matice Srpske u Novom Sadu su 10.04.2018. uručena priznanja ,,Kapetan Miša Anastasijević“ najboljim akterima privrednog i društvenog stvaralaštva. Nakon regionalnih izbora u Subotici, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Požarevcu i Užicu, u konkurenciji od 250 kandidata Izabrano je 25 najboljih u Srbiji u 2017. godini.   Generalna Direktorka JP “Vojvodinašume” master ing. Marta Takač je kao istaknuti menadžer, rukovodilac i stvaralac na predlog poslovnih partnera i kolega novinara iz medija dobitnica nacionalnog priznanja na nivou Srbije – Statueta „Kapetan Miša Anastasijević“ za radni i stvaralački angažman i doprinos unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije, posebno kao istaknuti menadžer u javnom preduzetništvu.

Cenjeno priznanje dodeljeno je u okviru projekta „Put ka vrhu“  u Matici Srpskoj u Novom Sadu. Projekat „Put ka vrhu“ realizuje Media Invent uz podršku Privredne komore Srbije, Beogradskog Univerziteta i RTV Vojvodine.
Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ se dodeljuje od 2000. godine. Statueta i Plaketa je umetnički rad istaknutog beogradskog vajara, Ljubiše Mančića.

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ je JP „Vojvodinašume“ i direktorki Marti Takač uručeno i prethodnih godina.

2011. godine je JP ,,Vojvodinašume“ osvojilo priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ kao najbolja kompanija u 2010. godini.

2012. godine kao direktoru JP ,,Vojvodinašume“, Marti Takač dodeljena je statua „Kapetan Miša Anastasijević“ za primenu međunarodnog standarda i razvoja ekološke svesti u Republici Srbiji.
Pored JP “Vojvodinašuma”, među slavodobitnicima je i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, kao i Sanja Blečić, generalni direktor “Ta Go Kar Tojota Novi Sad”,  Kiril Tjurdenjev, generalni direktor „NIS“, Milivoje Miletić, direktor PKS – Privredne komore Beograd, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jadranka Jovanović, Slavoljub Martinović, predsednik Divizije „Tarket – Istočna Evropa”, Aleksandar Rajevac, direktor Valjevske pivare, Dijana Hrkalović, državni sekretar u Kabinetu ministra MUP-a Srbije i mnogi drugi.

U ime domaćina, nagrađenima je čestitke uputio predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad Dragan Lukač, o srpskom zadužbinarstvu i Kapetanu Miši Anastasijeviću besedio je pesnik i književnik Pero Zubac, dok je kriterijume za dodelu priznanja obrazložio predsednik stručnog žirija prof.dr. Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad.