Direktor JP „Vojvodinašume“, gospodin Roland Kókai, danas je zajedno sa partnerima u društveno odgovornoj kampanji „Zelena Srbija“ koju je ovoga puta podržala i Ambasada Austrije u Beogradu, simbolično zasadio nekoliko sadnica crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba u parku „Prozivka“ u Subotici.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ je zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje. Projekat je do sada realizovan u saradnji sa brojnim ambasadama u Srbiji.

Danas je domaćin događaja bio Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, koji se prvi obratio prisutnima, a nakon njega govorili su: H.E. Nikolaus Lutterotti, ambasador Austrije u Beogradu, Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, Roland Kókai, direktor JP „Vojvodinašume“, Jasmina Šrndić, korporativne komunikacije LIDL Srbija, Ana Stanić, direktorka subregiona OTP banka Srbija i Milica Begenišić, senior ekspert za održivo poslovanje i organizaciju događaja, Telenor Srbija.

Od početka Projekta,  sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije, a do sada je realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Požarevcu i Kragujevcu. Subotica je deveti po redu grad koji se priključio ovom projektu.