Reprezentacija Srbije sekača motorista učestvovaće ove godine na 31. svetskom prvenstvu sekača koje će se održati od 10. do 13. septembra u Švajcarskoj, u živopisnom turističkom mestu Brainc kraj Berna. Prvo svetsko prvenstvo organizovale su Jugoslavija i Mađarska 1970. godine i od tada se ono održava svake druge godine.

Reprezentacija Srbije je prvi put nastupila na jednom ovakom velikom takmičenju u Estoniji 2006. godine, a najveći rezultati ostvareni su 2010. godine u Zagrebu, gde su osvojene dve bronzane medalje u disciplinama obaranje stabla i kombinovano prerezivanje.

Našu reprezentaciju će ove godine predstaviti Goran Čamagić, Milan Zujić, Milan Lazić i Marko Nešković, koji dolaze iz dva najveća preduzeća u oblasti šumarstva u Srbiji, JP Vojvodinašume i JP Srbijašume. Oni su se svojim rezultatom kvalifikovali za svetsko prvenstvo na prošlogodišnjem Državnom prvenstvu održanom u Vrnjačkoj banji.

Ekipa je u avgustu i spetembru na specijalno uređenom poligonu za takmičenje na Deliblatskoj peščari i na planini Jastrebac kod Kruševca, imala posebne pripreme gde su obuhvaćene sve discipline predviđene na svetskom takmičenju.

Veliku podršku će našoj reprezentaciji pružiti pored Vojvodinašuma i Srbijašuma, svetski renomirani proizvođači motornih testera i propratne opreme Stihl i Husqvarna.