U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ u nedelju, 21. maja, održan je festival pod nazivom „Harmonija Gornjeg Podunavlja“. Ovaj festival je prošle godine održan u Somboru, dok je ove godine proširen u prolećnom periodu i na apatinski deo, dok je za jesensku varijantu predviđen somborski deo.

U pešačkoj zoni ulice Srpskih Vladara u Apatinu održana je  prodajna izložba domaćih proizvoda sa teritorije “Gornjeg Podunavlja“. Tu je pored brojnih izlagača koji su nudili svoje domaće proizvode, bio i štand Vojvodinašuma. Organizatori su za ovu priliku pripremili bogat kulturno-umetnički program. Nakon registracije, učesnici koji biciklom žele  posetiti “Gornje Podunavlje” zajedno sa članovima Udruženja “Ciklo ture avanture” iz Apatina, krenuli su prema šetnoj stazi “Besterment”.

Oni koji u Specijalni rezervat prirode želeli posetiti organizovanim prevozom, to su učinilii mini-busevima. Stotinjak ljubitelja prirode učestvovalo je u vođenoj turi  dužine oko 2,5 kilometra uz pratnju i prezentaciju stručnih vodiča. Najmlađi učesnici su bili starosti 4 godine dok je najstariji učesnik prešao 75 godina. U dvorištu  lovačke kuće “Mesarske livade” lokalno prozvane “Titov dvorac” upriličen je izletnički obrok, odmor i slobodno vreme za sve učesnike.

Ovom manifestacijom ljubiteljima  prirode pružila se mogućnost da uživaju u rezervatu i dožive momente koje možda do sada nisu osetili. Građani su imali priliku da posete šetnu stazu “Besterment” koja je nedavno rekonstruisana i obnovljena.