16. i 17. jula, na međunarodnom, specijalizovanom sajmu šumarstva -INTERFORST, koji se održava svake 4. godine u Minhenu (glavni grad nemačke pokrajine Bavarske) boravili su i predstavnici našeg Preduzeća.

Na prostoru od 67.000m²  predstavilo se 128 proizvođača alatki, mašina i opreme za primenu u šumarstvu. Visoka informativna vrednost, postignuta je kroz uspešnu kombinaciju izložbe i komunikacije. Stekli smo utisak o odličnoj organizaciji u sajamskim halama i na otvorenom i videli širok spektar asortimana proizvoda.

Na prezentacijama je bilo moguće videti mašine u radu, a utisak stečen na takav način jači je od 1000 reči iz prospekata i brošura.

Konkurenciju među proizvođačima pooštrila je činjenica da je omogućeno ugovaranje posla na licu mesta. Svi su bili motivisani i potrudili su se da baš njihov proizvod nađe put do kupca.

Zahvaljujući tehnološkom razvoju u oblasti proizvodnje specijalizovanih mašina za primenu u šumarstvu, nastali su „moderni divovi“, koji sa jedne strane humanizuju rad, a sa druge ostvaruju visoku produktivnost.

Na tribini pod nazivom „Priroda, šuma, tehnologija“, u prvom planu je bio doprinos koji šume, šumarstvo i drvna industrija čine za očuvanje zdrave životne sredine.

Sajamska atmosfera je bila u znaku očiglednog optimizma. Više od 50.000 posetilaca iz oko 80 zemalja, pokazalo je veliko zanimanje za inovacije , što je ohrabrilo i obradovalo proizvođače (jer posle dve teške godine, industrija beleži oporavak kroz pozitivan trend).