JP Vojvodinašume, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatima za urbanizam i zaštitu živote sredine i za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, nastavlja akciju ozelenjavanja lokalnih zajednica u Vojvodini. Danas je posađeno 630 sadnica na teritoriji opštine Žabalj. Stručnjaci iz JP Vojvodinašume odabrali su sadnice bora, sibirskog bresta i bele topole za lokacije predložene od strane predstavnika opštine.

JP Vojvodinašume je partner velikog broja ovakvih događaja, prilikom kojih osim donacija sadnog materijala, naši stručnjaci pomažu oko poslova na pripremi i realizaciji sadnje.

Direktor JP Vojvodinašume, Roland Kokai je bez obzira što se danas radilo uređivanje urbane sredine, iskoristio priliku da pomene važnost i značaj šuma:

  • Šumarstvo je jako važna ekološka, ali i privredna grana. Šumarske aktivnosti su višestruko korisne za društvo i to je najboji primer ekološkog aktivizma i zelene ekonomije. U odnosu na potrebu povećanja površina pod šumama, moramo biti svesni činjenice da je Vojvodina poljoprivredna regija i da je pošumljenost jako mala i to je tema koja je otvorena i zadatak za sve nas. Preduzeće „Vojvodinašume“ vrlo odgovorno čuva i gazduje šumama u Vojvodini i svim resursima koji su nam povereni. Tražimo nove površine i novi prostor za šume, a to nije lak posao. Na povećanju šumovitosti i unapređenju životne sredine na području APV, radimo zajedničkim snagama sa predstavnicima dva resorna sekretarijata. Takođe, važna karika su lokalne zajednice. Tema unapređenja životne sredine i povećanja šumovitosti je kompleksna i zahteva multidisciplinaran pristup. To svakako podrazumeva da je javnost obaveštena i društvo uključeno, pa ističem značaj medija koji su danas sa nama i koji na taj način učestvuju u ekološkom aktivizmu.

Nakon radnog dela akcije ozelenjavanja na lokalitetu u Čurugu, predstavnicima medija obratili su se pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, direktor JP Vojvodinašume Roland Kokai i predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović.

Izjava za medije direktora JP Vojvodinašume Kokai Rolanda povodom akcije ozelenjavanja opštine Žabalj  https://www.youtube.com/watch?v=MD5Xs_JJRYo