JP “Vojvodinašume je osvojilo pehar za dugogodišnje unapređenje lovnog turizma na prostoru AP Vojvodine na ovogodišnjem sajmu LORIST.

U petak, 6. oktobra održan je ribolovački dan na 50. međunarodnom sajmu LORIST.

Tom prilikom su na štandu JP „Vojvodinašume“ dodeljena priznanja za najuspešnije lovočuvare prema rezultatima iz 2016. i po dosadašnjim rezultatima iz 2017. godine.

Prvo mesto osvojio je Jovo Milošević iz Šumske Uprave „Kovilj“, drugo mesto pripalo je Savi Kelčej iz ŠU „Banatski Karlovci“, dok je treće mesto osvojio Nenad Dimić iz ŠU „Kovin“. Nakon dodela priznanja, na otvorenom delu sajma su posetioci mogli da prisustvuju uništavanju zaplenjenih ribolovačkih mreža i ostalih nedozvoljenih alata u dužini od preko 115 km.

Na edukativnoj radionici gostovala su deca predškolskog uzrasta iz vrtića „Spomenak“ iz Novog Sada. Stekli su neophodne informacije u vezi zaštite životne sredine, riba i šuma. Učili su o načinu prepoznavanja vrsta riba i drveća i imali su prilike da učestvuju u simulaciji posmatranja živog sveta iz vode.

Ivana Vasić, samostalni referent za zaštitu životne sredine održala je prezentaciju „Praćenje zaštićenih i strogo zaštićenih vrsta u JP „Vojvodinašume“.

Osmo međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena „Zlatni rog“ 2017. održaće se u subotu, u 11 časova na centralnom štandu JP. Na takmičenju učestvuju takmičari iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a proglašenje pobednika zakazano je već za 12.30 sati. Subotu na sajmu LORIST tradicionalno proslavljamo kao dan lovaca. Dodela priznanja za najuspešnije lovočuvare će se održati na  štandu JP “Vojvodinašume” sa početkom od 12 časova.