Manifestaciju je svečano  otvorio potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, koji je ukazao na dugu tradiciju održavanja ovih sajmova i imajući u vidu naše prirodne resurse. Srbija i Vojvodina u segmentu lovstva, ribolovstva i turizma mogu da postanu lider u regionu.

0f1a9060

 Štand JP Vojvodinašume

0f1a9075

   Direktorka Marta Takač i potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević

 U ime Grada Novog Sada obratio se gradonačelnik Miloš Vučević, istakavši da LORIST objedinjuje izuzetno perspektivne oblasti života i privrede u Srbiji. – Direktor Novosadskog sajma  Slobodan Cvetković izneo je podatak da ove jeseni ima dvadeset odsto izlagača više nego prošle godine, a da se trećina izlagača prvi put pojavljuju na ovim manifestacijama.

img_06480f1a9117

Na NS Sajmu  JP ,,Vojvodinašume“ se predstavlja raznovrsnim programima, koji objedinjuju sve segmente  naših  privrednih aktivnosti  a  kroz  prezentacije i predavanja,  nastojaćemo da do nedelje,  do kada traje LORIST , u svakodnevnom kontaktu sa posetiocima  još jednom ukažemo  na značaj  i potencijale  šumarstva, lova i domaćeg turizma.

0f1a90960f1a9152

 Rukovodstvo JP Vojvodinašume sa orkestrom Lovačkih horni  na  otvaranju   – 49. LORIST – 2016 –

img_0578

 Na Štandu JP Vojvodinašuma u Hali 1  očekuje Vas topla  atmosfera lovačkih kuća koje su izuzetno posećene  tokom lovne sezone. Iz prve ruke saznaćete koja to mesta i oblasti kojima gazdujemo,  a koja treba neizostavno posetiti .

img_0577

img_0594img_0607

img_0581

 U Dvorištu Sajma je  improvizovana Lovačka kuća ,,4 Jelena“ na otvorenom i sve je spremno za promocije i  svakodnevne   degustacije specijaliteta od divljači.

img_0584

 Zbog velikog interesovanja za visoko kvalitetnim  mesom  iz domaćih  lovišta JP ,,Vojvodinašume“  na štandu u dvorištu NS Sajma  možete  pazariti  i sve vrste zamrznutog konfekcioniranog mesa i  uz proverene recepte lovačkih kuća   jednostavno spremati  i u svom domu.

Jedan od posebnih programa koje nemate tako često priliku da vidite biće i  prezentacija   jednog  od najtežih poslova današnjice.

 img_0744img_0735

Naša ekipa sekača  motornom testerom,  koji su osvajali medalje na svetskim prvenstvima svakoga dana   imaće svoj nastup  koji ne bi valjalo propustiti. Detaljan program kao  i satnicu aktuelnih dešavanja  ,,LORIST“ –  JP ,,Vojvodinašume“ –  pogledajte OVDE:   program-nastupa-lorist-2016