Ovogodišnji sajam  je dostojan jubileja, 50 godina trajanja. U hali 1,  lov, ribolov, sport i turizam, za ljubitelje prirode i lovačkog sporta, istakao je  direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković,  u pozdravnoj reči. S druge strane, u produžetku hale 1a, imamo ove godine najveću izložbu lovačkih trofeja u Evropi, preko 500, po cic kategoriji ocenjenih trofeja. JP ,,Vojvodinašume“ su nam ove godine izašle u susret i napravili su dva restorana „4 Jelena“ i „4 Soma“, dodao  je Slobodan Cvetković.

Riblji i lovački specijaliteti biće dostupni svakog sajamskom dana od 10:00 do 19:00 časova.

Među najatraktivnijim štandovima LORIST 2017. izdvaja se autentični izložbeni prostor JP ,,Vojvodinašume”. Uvek interesantan program za posetioce i stručnu publiku ovoga puta od 3. do 8. oktobra predstavlja se u hali 1, hali “Master” i  u dva restorana na otvorenom prostoru Sajmišta –  Lovačka kuća ,,4 Jelena” – odmorište za lovce, a novina je i Ribolovačka kuća ,,4 soma” – mesto susreta ribolovaca.

Očekuje se i takmičenje u kotliću  za lovačka i ribolovačka društva, a i novinari će imati šansu da ukrste varjače na ovom sajmu.

Svakodnevno će biti organizovane degustacije kao i prodaja proizvoda od mesa divljači. Dan šumara je zakazan za četvrtak, 5. oktobar, Ribolovački dan je rezervisan za petak, 6. oktobar, Dan lovaca biće subota, 7. oktobar. U saradnji sa lovačkim savezima pripremljena je i izložba na kojoj će biti predstavljeno oko 100 eksponata lovačkih trofeja iz Vojvodine.

JP ,,Vojvodinašume” će na sajmu ,,Lorist” proglasiti i najbolje ribočuvare i lovočuvare, organizovati 8. međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena ,,Zlatni rog”. Biće priređeno takmičenje ,, Zlatna strela” i Kup ,,Lorist” amerikan trap disciplina u gađanju glinenih golubova. Neće izostati ni radionice za decu.  Pored toga od 5. do 7. oktobra JP ,,Vojvodinašume” nastupaju i na sajmu Turizma, a fokus je na lovnom i eko turizmu koji promoviše agencija ,,Vojvodinašume – Turist”, istakla je direktorka JP ,,Vojvodinašume” Marta Takač.

PROGRAM NASTUPA JP ,,VOJVODINAŠUME“ NA SAJMU   https://www.vojvodinasume.rs/wp-content/uploads/2017/10/PROGRAM-SAJMA-1.pdf