JP ,,Vojvodinašume” je uključeno u niz međunarodnih i domaćih projekata, strateški značajanih između ostalog i za razvoj održivog turizma, koji podrazumevaju i povezivanja sa lokalnim zajednicama i razvijanje adekvatne ponude, kao odgovor sve većim zahtevima u eko turizmu.

Jedan od značajnijih segmenata nastupa na Bodrog  festivalu  10. i 11.08.2018 g. bio je predstavljanje međunarodnih projekata koje sprovodi preduzeće a naročito coopMDD projekta i njegovih aktivnosti u okviru novoproglašenog UNESCO rezervata  biosfere „Bačko Podunavlje“. Ovo područje koje  važi i u regionu kao izuzetna  turistička destinacija, osim predstavljanja zanata, domaćih proizvoda, tradicionalnih jela i kulturnog nasleđa Bačkog Monoštora,  promovisalo i razvoj ekološke svesti, gde je uzelo učešća ŠG Sombor i referent za zaštićena područja u JP Vojvodinašume, Biljana Latić. Razvojni  pravac  u tom smislu odnosio se i na još jedno  učešće agencije  Vojvodinašume -Turist na festivalu i  predstavljanje potencijala ovog područja kojim upravlja JP ,,Vojvodinašume”,  kao posebno atraktivnog odredišta  za domaće i strane turiste.

Predstavljen je između ostalih i program obilaska Specijalnih rezervata, koji podrazumeva boravak u našem Eko-centru ,,Karapandža”, edukativne staze za šetnju ,,Bestrement” ( Apatinski rit ) uz vodiča, edukativne staze ,,Šrbac” i  ,,Karapandža” kao i mogućnostima za iznajmljivanje bicikala i čamaca. Preduzete promotivne aktivnosti se sprovode i pod okriljem dobijene povelje za održivi turizam (ECST) u SRP „Gornje Podunavlje“ koja upravo predviđa promociju turističke ponude na lokalnim događanjima i festivalima.

Bodrog festival  je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

Defile kočija Bodrog Fest 2018 g.

Еko turizаm  – agencijа  Vojvodinašume -Turist   Informišite se o svim našim programima     OVDE

(Vojvodinašume-Turist  –  Željko Kačavenda i Nikola Kršev)