Na ovogodišnjem, šesnaestom po redu, BODROG FESTU 2021 –  festivalu hrane, muzike i tradicije, koji se tradicionalno održava u Bačkom Monoštoru, u subotu, 14. avgusta učestvovali su predstavnici ŠG Sombor i Turističke agencije Vojvodinašume-turist.

Kao i ranijih godina, posetiocima koji su na festival došli da  upoznaju stare zanate, tradicionalna jela, pića i lokalne običaje, pesme i igre, ponudili smo da boravak upotpune posetom eko-centru “Karapandža” kod Bezdana i da sagledaju sve prirodne lepote i bogatstva Specijalnog rezervata prirode “Gornje Podunavlje”.

Na štandu smo, pored brošura, mapa i ostalog štampanog materijala koji promoviše bogatstva i osobenosti biljnog i životinjskog sveta rezervata, zainteresovanim posetiocima predstavili turističke sadržaje koji su  im na raspolaganju u eko-centu, kroz razne aktivnosti u šumi ili na vodi, kao što su samostalna šetnja edukativnim stazama i vožnja bicikla kroz  šumu, ili da se otisnu kanuom ili motornim čamcem niz Bajski kanal.

Da li zbog ovogodišnjeg vrelog leta kada svi traže rashlađenje na ili u vodi, ili iz razloga što je to od ove sezone novost u turističkoj ponudi eko-centra “Karapandža”, najviše interesovanja i pitanja posetilaca bilo je u vezi mogućnosti vožnje katamaranom na Bajskom kanalu.

Više o vožnji katamaranom https://www.vojvodinasume.rs/ponuda/srp-gornje-podunavlje/

Pored informacija koje smo turistima pružili na štandu, u dvorištu biblioteke održana je i eko-radionica za decu, a za ostale posetioce organizovana je vožnja kočijom u dva navrata tokom dana, od centra Bačkog Monoštora do šetne staze “Štrbac” i bare Semenjača.