,,Naučni  kamion“ Centra za promociju nauke i putuјuća laboratoriјa bili su i naš prostor za prezentaciju rada bespilotnih  letelica u šumarstvu, učenicima srednjih škola u Senti.

ghm

Ovaj događaj  koji traje  od 31. avgusta do 4. septembra,  izuzetna je prilika da se uzbudljivim naučnim i tehničkim prezentacijama novih tehnologija , skrene pažnja  mladih koji stoje pred ličnim izborima ka perspektivnim oblastima nauke.

IMG_0430IMG_0428

Za JP „Vojvodinašume“ bila je ovo  još jedna prilika, kako je istakao Radenko Ponjarac iz ŠG Novi Sad, da se još jednom aktivno učestvuje u obrazovanju mladih.

IMG_0444IMG_0435

Putovanje ,,Naučnog kamiona” Centra za promociju nauke počelo je Danom nauke, a završiće se u Noći istraživača – izložbama, tribinama, radionicama i predavanjima iz oblasti biologije, botanike, ornitologije, hemije, fizike i tehničkih nauka. Projekat okuplja partnerske institucije: Univerzitet u Novom Sadu, Institut za biološka istraživanja Siniša Stanković i Centar za promociju nauke. Projektom je predviđeno da do 30. septembra, kada se Noć istraživača obeležava u celoj Evropi, ,,Naučni kamion“obiđe, Ćupriju i Suboticu.

IMG_0413

Lokalni organizator programske aktivnosti u Senti je Kulturno-obrazovni centar „Thurzó Lajos” Senta.