U Senti je 06. i 07. jula po prvi put održana manifestacija “Put Nauka”. Javno preduzeće „Vojvodinašume“ pružilo je podršku ovoj manifestaciji, koja je organizovana na zajedničku inicijativu Ministarstva ljudskih resursa Mađarske i Udruženja baštovana iz Sente, i koja predstavlja proširenje jedne dugogodišnje, uspešne manifestacije u Mađarskoj po imenu “Most Nauka”.

Glavni cilj „Puta nauka“ je da na razumljiv način predstavi važnost istraživanja u uspešnom funkcionisanju kompanija i institucija u našem regionu, i time skrene pažnju koliko je za razvoj jedne regije bitna naučno profesionalna orijentacija.

U gradskom parku na Glavnom trgu Sente bili su postavljeni štandovi gde su kompanije predstavile svoje inovacije, razvojne pravce, kao i svoje interaktivne programe.

Svi zainteresovani imali su priliku da porazgovaraju sa predstavnicima Vojvodinašuma o šumarskoj struci, i da saznaju kako se i za šta koriste intrumenti i alati koji su bili izloženi na štandu Preduzeća.

U parku su se pored svih promotivnih aktivnosti izlagača održavala predavanja i eksperimenti vezani za program manifestacije.