U okviru manifestacije „Put nauke“ , predstavnici JP „Vojvodinašume“ su 03.06.2016. godine, učenicima srednjih škola u Bečeju održali predavanje o primeni bespilotnih letelica u šumarstvu. Predavanje je održano u prijatnom ambijentu Spomen kuće „Than“,  čiji enterijer predstavlja neobičan, ali uspešan spoj nauke i umetnosti.PN1Manifestacija je održana četvrti put, s ciljem da se promoviše nauka u periodu od 1. do 3. juna, u Senti, Kanjiži, Adi i Bečeju. Održana je čitava serija prezentacija iz različitih oblasti nauke i praktične primene naučnih dostignuća. Prezentacija koju su održali inženjeri šumarstva iz JP „Vojvodinašume“, Bojan Tubić i Radenko Ponjarac  u potpunosti je odgovarala ovogodišnjem programu, jer su tokom trajanja manifestacije održana i druga predavanja o primeni bespilotnih letelica, naročito u poljoprivredi.

PN2Ovaj, sada već tradicionalni susret, realizuje se u Srbiji kao proširenje dugogodišnjeg i uspešnog  „Mosta nauke“ u Mađarskoj . Glavni ciljevi ovakvih događanja su da na razumljiv način približe i podsete, koliko je naučna baza važna za razvoj jedne regije, a koliko  istraživanja  na putu  unapređenja kompanija, firmi i  institucija u našem okruženju.  Ideju  slikovite i atraktivne  profesionalne orijentacije iz ove sfere, tokom prethodne četiri godine podržale su i velike kompanije kao  MOL, OTP, JP „Vojvodinašume“, preduzeća prehrambene i prerađivačke industrije, ali i interaktivni parkovi  kao što je Spomen kuća “Than”, institucije iz prosvete i za istraživanja (Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica, izmešteno odeljenje Budimpeštanskog Univerziteta “Corvinus” u Senti, itd.).Svi oni  aktivno učestvuju u razvoju našeg regiona i  oblikovanju njegovog imidža.

PN3Ovaj događaj je bio izuzetna prilika da se uzbudljivim naučnim i tehničkim prezentacijama, privuče pažnja  mladih koji stoje pred izborom svoje buduće profesije i pruži usmerenje ka oblastima nauke koje su perspektivne za ceo region.  Za JP „Vojvodinašume“ bila je ovo  još jedna prilika da se još jednom aktivno učestvuje u obrazovanju mladih.PN4