Javno preduzeće Vojvodinašume je ove godine u periodu od 3. do 5. oktobra nastupilo na dva sajma u Novom Sadu. U skladu sa već ranije ustanovljenim standardima visokog nivoa kvaliteta nastupa, Preduzeće je na 47. međunardnom sajmu lova, ribolova i automobilizma LORISA i na 4. međunarodnom sajmu šumarstva, na svojim štandovima predstavilo delatnost lovstva, šumarstva, ribolovstva i zaštite prirode.

Druženje sa novinarima na štandu Preduzeća

Na šumarskom delu štanda koji je bio postavljen na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, svakodnevno su prezentovane sekačke discipline uz učešće takmičara sa svetskog prvenstva održanog u Švajcarskoj 2014. godine.

Direktorica preduzeća Marta Takač otvorila je drugog dana sajma u Master centru Okrugli sto na temu sušenja šuma na kojem su učestvovali gospodin Milan Medarević dekan šumarskog fakulteta, Saša Orlović direkor Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu i Nenad Radosavljević predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Direktorica preduzeća Marta Takač

Milan Medarević dekan šumarskog fakulteta

Trećeg dana je na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, prezentovan rad ribočuvarske službe Vojvodinašuma uz postavku novih brendiranih čamaca i ostalu opremu ove službe.

Nagrađeni su najbolji ribočuvari i uništeno je više od 100 kilometara zaplenjenih mreža i ribarskog alata od ribokradica.

U subotu je tradicionalno održan „Dan lovaca“ tako da je i ove godine na centralnom štandu Preduzeća, uz veliko prisustvo i zainteresovanost posetilaca sajma, novinara i lovaca bio organizovan bogat program. Održano je tradicionalno lovačko takmičenje u oponašanju rike jelena.

Iz lovačkog saveza Slovenije nastupio je lovački pevački hor “Medvode“ i lovački orkestar hornista “Pohorski rogisti“.

Vojvodinašume je povodom ovogodišnje proslave jubileja – 140 godina zaštite Obedske bare promovisalo i ovaj specijalni rezervat prirode kojim upravlja. Za decu su bila organizovana druženja i radionice.