Ovogodišnji nastup JP“Vojvodina sume“ na sajamskoj manifestaciji LORIST 2007 pod radnim nazivom “Povratak prirodi“ protekao je u periodu od 09.-14.10.2007.godine.

Pored tema koje tradicionalno oslikavaju najvažnije delatnosti u preduzeću, ove godine su se našle i neke nove, kao što su: promocija školsko-rekreativnog centra“Čardak“, saradnja sa lokalnim zajednicama u cilju razvoja seoskog i etno turizma na područiju “Gornjeg podunavlja“, popularizacija biciklističkog turizma i putnog koridora 6 koji prolazi najvećim delom uz priobalje Dunava, izložba minijatura ribolovnog alata autora Slaviše Petrovića.

Utorak-09.10.2007. Učenici OŠ“21 oktobar“ iz Sombora su aktivno učestvovali u dve kreativne radionice“ I ja poznajem šumara i lovca“ i “Šta je to zaštita životne sredine“. Oni su u razgovoru sa šumarima  bliže upoznati sa njihovim radom, ali i sa naporima i merama koje se čine da se zaštiti čovekova okolina. Svoje utiske đaci su preneli na svoje likovne radove. 

Sreda-10.10.2007. Školsko rekreativni centar“Čardak“ iz Deliblatske peščare imao je svoju promociju na štandu preduzeća.Tradicija u pružanju usluga školskog i rekreativnog turizma od nekoliko desetina godina svrstava ovaj centar u jedan od  najstarijih u regionu.

Predstavljanje onoga što pruža prirodno okruženje Deliblatske peščare upotpunili su učenici više osnovnih škola iz Pančeva i Novog Sad svojim radovima. 

Četvrtak-11.10.2007. Tradicionalni “Dan šumara“ i ove je godine okupio koleginice i kolege ne samo iz preduzeća, nego mnogo šire.

Zajedničke teme i anegdote sa posla prožimale su se kroz druženje na prostoru sajamskog štanda,a zapaženi nastup na ovogodišnjem Lorist-u bio je idealna scenografija za to.

Petak-12.10.2007. Dobar domaćin i još bolji komšija su neprevaziđene vrednosti. Upravo tako je i bilo celog dana na sajamskom štandu preduzeća kada su svoje predstavljanje imali Turističke organizacije Sombora i Apatina. Specijalni rezervat prirode“Gornje podunavlje“ i njegovi sadržaji omogućuju čitavom okruženju da razvijaju čitav niz turističkih usluga.

Bački Monoštor je dobrom organizacijom i agilnošću učesnika na najbolji način predstavio svoje kapacitete zasnovane na tradiciji svojih stanovnika.Domaći proizvodi, ručni radovi kao i narodno stvaralaštvo prožeto muzikom i igrom privukli su veliku pažnju posetilaca sajma.

Subota-13.10.2007. Dan lovaca svojim sadržajnim programom svakako da je zainteresovao mnoge. Izložba fotografija Jaroslava Papa, promocija filma“Lovstvo JP“Vojvodinašume“, takmičenje u oponašanju rike jelena, i “Doktori za telo i dušu“-apatinski tamburaši učinili su da poslednji sajamski dan na najbolji način zaokruži ovogodišnje sajamsko predstavljanje JP“Vojvodinašume“.