Javno preduzeće „Vojvodinašume“ je ove godine u periodu od 2. do 6. oktobra nastupilo na tri sajma u Novom Sadu.

U skladu sa već ranije ustanovljenim standardima visokog nivoa kvaliteta nastupa, Preduzeće je na 46. međunardnom sajmu lova, ribolova i sporta LORIST, i ove godine na centralnom lovačkom štandu u Hali 1 Novosadskog sajma predstavilo delatnost lovstva.

Marta Takač, Direktor JP Vojvodinašume

Kroz postavku trofeja odstreljenih u aktuelnoj lovnoj sezoni i stručno osoblje, posetioci su imali priliku da se informišu o lovno-turističkoj ponudi Preduzeća. Predstavljen je i novi sadržaj na lovno-turističkom tržištu Srbije koji Preduzeće od septembra 2013. godine ima u svojoj ponudi. U pitanju je lov krupne divčljaci lukom i strelom u ograđenim delovima svojih lovišta.

U lovištu Kaćka šuma je u sklopu promotivnih sajamskih aktivnosti svečano otvorena lovačka kuća „4 jelena“, sedamnaesta u sistemu ugostiteljsko-smeštajnih kapaciteta JP „Vojvodinašume. Svečanom otvaranju prisustvovali su Predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milivoj Vrebalov, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i direktor Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

Istog dana je u sklopu lovno-turističkog kompleksa Kaćka šuma otvoreno strelište za noćno pucanje glinenih golubova. Održan je i Kup Vojvodinašume Lorist 2013 u noćnom gađanju glinenih golubova-trap uz ekipno i pojedinačno učešće 6 ekipa, i to: Intersrem, Novinari, Capriolo, Vojvodinašume 1, Vojvodinašume 2 i Vojvodinašume 3. Direktor JP Vojvodinašume, g-đa Marta Takač sutradan je na sajmu, na lovačkom štandu Predzeća uručila pehare i medalje najbolje plasiranim ekipama i pojedincima u navedenom takmičenju.

Postavljanjem reflektora na ovom Americen strelištu biće omogućeno da u toplim letnjim mesecima ljubitelji pucanja na glinene golubove svaki dan od 21h do 23h mogu da uživaju u svom omiljenom hobiju.

U subotu je bio „Dan lovaca“ na LORISTU, tako da su i ove godine na lovačkom štandu Preduzeća uz veliko prisustvo i zainteresovanost posetilaca sajma, novinara i lovaca, održana tradicionalna lovačka takmičenja.

Na lovačkom takmičenju Zlatni lovački rog Lorist 2013 učestvovali su lovočuvari iz JP Vojvodinašume i gosti iz šumske uprave Gemenc iz Mađarske. U otvorenom prvenstvu Vojvodine u oponašanju rike jelena Lorist 2013, učestvovalo je 16 takmičara, lovočuvari iz JP Vojvodinašume, gosti iz šumske uprave Gemenc iz Mađarske i Lovačkog saveza Slovenije.

Ove godine su svi zainteresovani posetioci imali priliku da na šumarskom štandu JP „Vojvodinašume“, koji je bio postavljen na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, porazgovaraju sa predstavnicima Vojvodinašuma o šumarskoj struci i saznaju kako se i za šta koriste mašine, intrumenti i alati koji su bili izloženi na štandu Preduzeća. Kao i prethodnih godina, i za decu su održane edukativno-kreativne radionice.

Na 46. međunarodnom sajmu turizma, koji je održan u periodu od 3. do 6. oktobra, posetiocima i novinarima je uz multimedijalnu prezentaciju predstavljena turistička ponuda školsko rekreativnog centra ”Čardak” koji se nalazi u Specijalnom rezervatu prirode „Deliblatska peščara“ kojim upravlja JP „Vojvodinašume“.