Javno preduzeće Vojvodinašume se ove godine javnosti predstavilo na 48. međunarodnom sajmu LORIST i 5. međunarodnom sajmu šumarstva. Uz originalne suvenire, degustaciju domaćih proizvoda iz SRP Gornjeg Podunavlja koji je ove godine posebno promovisan, predstavljena je međunarodna saradnja i projekti sprovedeni na području rezervata, a za najmlađe su bile organizovane radionice i posebni edukativni programi.

Lorist 1

Posetioci su od 7. do 11. oktobra na centralnom štandu u Hali 1 Novosadskog sajma mogli uz stručno osoblje da se informišu o lovno-turističkoj ponudi Preduzeća, o prirodnim bogatstvima i turističkim ponudama Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje kojim upravlja JP Vojvodinašume.

Lorist 1a

Ove godine su na štandu bili postavljeni zamrzivači gde su posetioci mogli da kupe meso divljači iz lovišta JP Vojvodinašume.

Lorist 2

U sredu 7. oktobra je Sonja Bađura iz Svetske organizacije za zaštitu prirode održala prezentaciju nakon čega je organizovana promocija KUDH-a Bački Monoštor i predstavnika UG ”Podunav” uz degustaciju domaćih proizvoda iz Rezervata Gornje Podunavlje.

Lorist 4

Lorist 6

Lorist 5

Narednog dana, Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije održalo je prezentaciju o aktivnosti zaštite i očuvanja zaštićenih vrsta na prostoru SRP Gornje Podunavlje, a u petak su za decu održane edukativne radionice.

Lorist 7

Lorist 9

Lorist 10

U subotu je Miljan Velojić iz JP Vojvodinašume održao prezentaciju o Međunarodnom ESCT sertifikatu Europarks federacije za održivi turizam u zaštićenim područjima.

Lorist 11