Među najatraktivnijim štandovima  LORIST – a  kao i već godinama unazad izdvojiće se posebno izložbeni prostor JP ,,Vojvodinašume“. Uvek interesantan program za posetioce i stručnu publiku  ovoga puta  od  3. do 8. oktobra predstavlja  se u Hali 1, Hali „Master“ i  dva restorana na otvorenom prostoru Sajmišta –  Lovačka kuća ,,Odmorište“ za lovce ,,4 Jelena“ a novina je i ,,Ribolovačka kuća „, mesto susreta za ribolovce ,,Četiri soma“.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Novosadskog Sajma u prijatnom ambijentu Lovačke kuće ,,Karakuša“ danas je istaknuto da je ovogodišnji program Novosadskog Sajma raznovrsniji od prošlogodišnjeg a predstaviće se više od 400 izlagača iz 11 država, predavanjima, tematskim izložbama i takmičenjima.

Svakodnevno će biti organizovane degustacije kao i prodaja proizvoda od mesa divljači. Dan šumara je zakazan za četvrtak  5. oktobar, Ribolovački dan petak  6. oktobar , Dan lovaca biće subota 7. oktobar. U saradnji sa lovačkim savezima pripremljena je i izložba na kojoj će biti predstavljeno oko 100 eksponata lovačkih trofeja iz Vojvodine.

JP ,,Vojvodinašume“ će na sajmu ,,Lorist“ proglasiti i najbolje ribočuvare, organizovati 8. međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena ,, Zlatni rog“. Biće priređeno takmičenje ,, Zlatna strela“ i Kup ,,Lorist“ amerikan trap disciplina u gađanju glinenih golubova. Neće izostati i radionice za decu.  Pored toga od 5. do 7. oktobra JP ,,Vojvodinašume“ nastupaju i na sajmu Turizma a fokus je na lovnom i eko turizmu koji promoviše agencija Vojvodinašume – ,,Turist“, istakla je direktorka JP ,,Vojvodinašume“ Marta Takač.

O programima Novosadskog sajma govorili su Vladimir Galić, pok. Sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine,  Marta Takač, direktorka  JP ,,Vojvodinašume“, Slobodan Cvetkovic, generalni direktor Novosadskog sajma. Poslednjih decenija  sajam je obogaćen  sajmovima hortikulture, ekologije, konjarstva i kako je  istaknuto, eko turizam biće jedan od lajt motiva, budući da je specijalni rezervat prirode ,,Gornje podunavlje“ proglašen  posebnim rezervatom biosfere pod zaštitom UNESCO-a. Radno vreme za posetioce Sajma biće od 10 do 19 časova.