Donacija sadnica od strane Javnog preduzeća “Vojvodinašume”, namenjena Mesnoj zajednici “Novi Itebej”, danas je uspešno realizovana sadnjom 265 sadnica gorskog javora, srebrnolisnog javora, javora mleča, breze i američkog jasena.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Jožef Kerekeš (Kerekes József) i Direktor JP “Vojvodinašume” Roland Kókai, simbolično su zasadili nekoliko sadnica oko sportskog terena u dvorištu MZ “Novi Itebej”. Donirane sadnice su svoje mesto našle i duž ulica u naselju, kao i pored biciklističke staze, a već na proleće, čitav ambijent će dobiti novo ruho kada krošnje mladih stabala ozelene.

Sadnice su proizvedene u rasadnicima “Ečka” i “Ljutovo”, koji se nalaze u okviru šumske uprave “Zrenjanin”, ŠG “Banat” Pančevo.

Od početka sezone jesen 2021./proleće 2022. godine, JP “Vojvodinašume” je lokalnim samoupravama, školama i udruženjima doniralo ukupno 6.670 komada sadnica šumskih i ukrasnih vrsta drveća.

Iako je ova akcija na prvi pogled malog obima, ako inspiriše i druge da se uključe tako što će obezbediti slobodno zemljište za sadnju, posredno će doprineti da se šumovitost Vojvodine popravi.