JP „Vojvodinašume“ je i ove godine obeležio međunarodni dan zaštite životne sredine, tradicionalno sa najmlađima i sprovođenjem različitih edukativnih programa na nekoliko lokacija.

ŠG „Sombor“ je u saradnji sa gradom Somborom organizovao edukativne radionice za preko 650 dece  somborskih osnovnih škola. Neka deca su već imala prilike da posete i upoznaju SRP „Gornje Podunavlje“ a ostali će okolinu svog grada upoznati posetama koje će se realizovati do kraja školske godine.

Na Obedskoj bari, juče je 60 učenika OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice i OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Ašanje  koja su ujedno i škole ambasadori u okviru projekta „WWF akademija za prirodu”, imalo priliku da kroz kreativne edukativne radionice dobiju brojne zanimljive informacije, kako od zaposlenih JP „Vojvodinašume“ tako i od kolega sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada i kolega iz WWF Adria kancelarije u Srbiji. U fokusu su bile ne samo teme koje se generalno odnose na zaštitu životne sredine, već i da se upoznaju sa invazivnim vrstama koje su glavna tema projekta Sava Ties čiji je preduzeće član.

Podsetićemo, svetski dan zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna, u više od sto zemalja sveta, ustanovljen je još 1972. godine od strane Ujedinjenih Nacija sa namerom da se skrene pažnja na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja.