Dan planete zemlje  22.april  JP „Vojvodinašume“ je ovog proleća obeležilo sa više istovremenih aktivnosti.

U okviru šeste po redu „Noći biologije“ koja je održana od 16,oo do 24,oo h  na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu,  JP „Vojvodinašume“ je najmlađe posetioce upoznalo sa zaštitom šuma i prirode, praktičnim instrumentima koji se koriste u šumarstvu i drugim zanimljivim sadržajima.prva

 Deca su pokazala veliko interesovanje za određivanje starosti drveća brojanjem godova, dok je bespilotna letelica bila posebna atrakcija.

„Noć biologije“ je manifestacija koja se održava od 2011. godine.  Okosnicu ovog, već tradicionalnog događaja, čine interaktivne radionice koje osmišljavaju studenti, doktoranti i mladi saradnici, uz svesrdnu pomoć profesora, a koje podrazumevaju aktivno uključivanje drugih institucija i posetilaca.

druga

 JP „Vojvodinašume“ dana  22.04.2016. god, bilo je domaćin Pokrajinskom sekreterijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u okviru studijske posete SRP „Deliblatska peščara“, lokalitet Korn.

Oko 40 predstavnika ove institucije posetilo je pomenutu lokaciju sa ciljem upoznavanja sprovođenja aktivnih mera zaštite: sanacije i održavanja stepskih staništa, funkcionisanjem hranilišta za ptice grabljivice, video nadzora za protiv-požarnu zaštitu, stanicom za merenje hidrometereoloških podataka.

treća

Zaposleni JP „Vojvodinašume“ prisustvovali su i predavanju „Očuvanјe  biodiverziteta: otvorena pitanјa“, prof. dr Voislava Vasića u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode