Javno preduzeće „Vojvodinašume“ se priključilo borbi Fonda B92 za nabavku inkubatora za zdravstvene institucije u Srbiji. Obezbedivši sredstva u ukupnom iznosu od 5.700.000 dinara, nabavljeno je 5 inkubatora, neophodnih za početak života malih boraca.

Gospođa Marta Takač, Direktor preduzeća JP “Vojvodinašume”, u petak, 20. aprila 2012. svečano je uručila inkubator – donaciju Opštoj bolnici
Subotica. Istoga dana, “Alpak” preduzeće iz Subotice, takođe je doniralo ovoj bolnici jedan inkubator.

Direktorica Takač je, uručujući donaciju, naglasila da je veliko zadovoljstvo biti u mogućnosti da se najmlađima pomogne da zakorače u život, i
dodala da se podrška JP “Vojvodinašume” zdravstvenim institucijama ne završava ovim činom. U 2012-oj, Godini beba, treba pratiti potrebe institucija i ciljano pomoći našim najmlađim sugrađanima. Upravnik odeljenja za ginekologiju i akušerstvo Dr Luka Anđelić i neonatolog dr Branka Milisavljević su zahvalili na poklonu i izrazili nadu za daljom saradnjom.

Od ukupno pet inkubatora koje je JP “Vojvodinašume” obezbedilo, tri su uručena Opštoj bolnici u Pančevu, KBC-u Zvezdara i Opštoj bolnici Subotica. Preostala dva inkubatora biće uručena Opštoj bolnici Senta i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Svojim primerom, JP “Vojvodinašume” podstiče i druga društveno odgovorna preduzeća i interesne grupe da pomognu u daljem opremanju zdravstvenih institucija u Srbiji, koja danas, bez donacija, ne mogu funkionisati na kvalitetan način.

video snimak