Presecanjem debla je 6. septembra u Beogradu zvanično najavljen početak rada kompanije STIHL Srbija u prisustvu zvaničnika, nemačkih predstavnika ove kompanije, medija i najboljih distributera sa kojima već godinama uspešno posluju. STIHL Srbija je 33-će predstavništvo ove kompanije u svetu i prvo u celom regionu.

Okupljene zvanice su imale priliku da obiđu poslovnu zgradu i prostorije namenjene obuci, a najviše pažnje izazvala je demonstracija i takmičenje u tradicionalnom sportskom sečenju debla upriličena povodom otvaranja kompanije STIHL Srbija. Ovom prilikom zvanicama su se obratili Hans Peter Stihl, počasni član borda koji je bio na čelu kompanije 30 godina i Dijana Peškir, direktor kompanije STIHL Srbija.

Dijana Peškir, direktor kompanije STIHL Srbija

”Brend STIHL je na ovom tržištu prisutan više od 50 godina i u ovom, ne tako kratkom, periodu smo stekli odabran krug poslovnih partnera i veliki broj krajnjih korisnika. U prethodnih nekoliko meseci svedoci smo velikog interesovanja naših partnera za otvaranje kompanije STIHL Srbija i to nam je značajan podstrek i inspiracija. Samim tim što smo bliže našim potrošačima i partnerima ponudićemo konstantno dostupan inovativan asortiman proizvoda, a kroz naš edukativni centar organizovaćemo stalne obuke i treninge naše prodajne servisne mreže” izjavila je Dijana Peškir ovom prilikom.

Hans Peter Stihl

Prigodnu prezentaciju izveli su članovi reprezentacije sekača motorista Srbije, Milan Zujić, Dragan Stojanović i Goran Miličević. Oni su prikazali dve discipline zastupljene na svetskim prvenstvima, uz stručan komentar trenera Ivana Tomaševića. Posebna zanimljivost je da su svi članovi reprezentacije iz mesta Kupinovo i zaposleni su u šumskom gazdinstvu Sremska Mitrovica, JP ’’Vojvodinašume’’.