Tradicionalno, i ove godine je održana konferencija “Vojvodina u 2022.” u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, u organizaciji kompanije “Color Media Communications” i magazina ”Diplomacy&Commerce”. Konferenciju su podržali Pokrajinska vlada, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i kompanija “Dijamant”.

U drugom panelu Zelena agenda i zelena ekonomija – Poljoprivreda i zaštita životne sredine kao glavni aduti održive budućnosti Vojvodine, učestvovao je i Direktor JP “Vojvodinašume”, gdin. Roland Kókai, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kompanije “Dijamant”, Saveza udruženja mladih poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvođača.

Bez obzira na teme iz poljoprivrede koje su njegovi sagovornici isticali, direktor Kókai je istakao da preduzeće aktivno radi na pošumljavanju u skladu sa zakonom, raspoloživim prostorom i brojem sadnica kao i zaštiti i brizi o postojećim sadnicama. On je naglasio da je u Vojvodini veoma važno držati balans između obradivih oranica i šuma jer su obe strane važne za budući razvoj i napredak pokrajine. On je istakao da postoji i nekoliko mogućnosti za podizanje šumovitosti Vojvodine a da u jednoj od njih svoju ulogu mogu naći i poljoprivrednici podizanjem vetrozaštitnih pojaseva na svojim parcelama.