Svečano otvaranje Sajma priređeno je na štandu JP “Vojvodinašume“. Ovu i još nekoliko sajamskih manifestacija otvorio je potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor.

Galerija slika sa otvaranja Lorist 2008.

Drugi dan sajma

USPEŠNA PREZENTACIJA ŠUMSKOG GAZDINSTVA „NOVI SAD“

Šumsko  gazdinstvo „Novi Sad“  predstavilo se na ovogošnjem sajmu lova, ribolova, sporta i turizama, lovačkom kućom  „Podunavskog lovišta Plavna“.

Direktor JP“ Vojvodinašume“ Marta Takač je tom prilikom otvorila izložbu slika nastalih u dvanaestoj likovnoj koloniji u spomenutoj lovačkoj kući. Uz zvuke tamburaškog orkestra  „Vojvođanskih tamburaša“. Direktor ŠG“Novi Sad“  Zoran Novčić pozdravio je goste i u prigodnom govoru opisao višegodišnju saradnju sa umetnicima.

Povodom Dečije nedelje gosti na našem štandu bili su đaci OŠ „Vuk Karadžić“ iz Šida. U programu su učestvovali i savetnik u Muzeju Vojvodine dr Mladenko Kumović i umetnički direktor Likovne kolonije „Vojvodinašume“ Georgi Josifov. Tokom sajamske manifestacije posetioci su mogli da vide umetničke radove najpoznatijih umetnika iz sedam zemalja.