U okviru međunarodnog radnog kampa, JP “Vojvodinašume”, Šumsko gazdinstvo iz Sremske Mitrovice i ove godine je bilo domaćim volonterima iz raznih zemalja. Naime, organizator kampa, Mladi istraživači Srbije, uz saradnju pokrovitelja šumskog gazdinstva, više od jedne decenije dovode volontere u SRP “Obedska bara”.

Na ovom prostoru su “prodefilovali” volonteri gotovo iz celog sveta (Poljske, Češke, Švedske, Danske, Francuske, Japana, Kine, Filipina i dr.)  Cilj organizatora, pokrovitelja i učesnika kampa je unapređenje zaštićenog prirodnog dobra “Obedska bara” i upoznavanje mladih volontera sa prirodnim i kulturnim znamenitostima koje se nalaze na ovom prostoru i druženje sa lokalnim stanovništvom.

U 2008 godini, kamp je održan u periodu 4.08. – 15.08. a zadatak volontera je bio da na ovom Ramsarskom području svojim radnim aktivnostima daju doprinos u prevođenju dela zaraslih staništa u vlažne livade.  Domaćin, šumsko gazdinstvo, je pripremilo teren za rad volontera, obezbedilo smeštaj, ishranu i prevoz do lokacija pripremljenih za rad.