Protokol o saradnji u vezi s realizacijom programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” potpisan je danas, 03.06.2021. god u Skupštini AP Vojvodine. Ovaj program je pokrenut  pre 12 godina.

Program pod nazivom „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ima za cilj podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji AP Vojvodine. On doprinosi i tome da deca i učenici budu prepoznati kao ključni činioci promena i kao snaga budućnosti u oblasti životne sredine i održivog razvoja.

Protokol o saradnji ove godine potpisalo je devet partnera ‒ šest sekretarijata Pokrajinske vlade (PS za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, PS za urbanizam i zaštitu životne sredine, PS za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, PS za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, PS za privredu i turizam i PS za sport i omladinu), Grad Novi Sad, JP „Vojvodinašume” i Pokret gorana Vojvodine.

U realizaciju projekta ove godine uključio se i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, čime je naglašena potreba da se mladi edukuju o ekologiji i zaštiti životne sredine, značaju reciklaže i pošumljavanja i drugim pitanjima značajnim za očuvanje sredine u kojoj žive.

Protokol je ispred JP „Vojvodinašume“ potpisao direktor, Roland Kokai koji je naglasio da će preduzeće kao i do sada pružati punu podršku ovom programu kako kroz donacije sadnica/sadnog materijala tako i kroz održavanje edukativnih časova i posete zaštićenim područjima kojima ono upravlja.